ΠΟΕ – ΟΤΑ: Καταγγέλει ιδιωτικοποιήσεις & συνθήκες εργασίας στην καθαριότητα

Share Button

OTA ergasiaΤα σχέδια των Δημοτικών Αρχών για ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας αλλά και για τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, καταγγέλει με ανακοίνωση της, η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Σωρεία είναι πλέον οι καταγγελίες που αφορούν στις απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίες στις υπηρεσίες καθαριότητας. Κι όμως οι Δημοτικές Αρχές συνεχίζουν να επιδεικνύουν προκλητική αδιαφορία για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σημείο που να καθίσταται ύποπτη αυτή η στάση τους. Κι αυτό γιατί ταυτόχρονα μεθοδεύεται η παράδοση των Δημοτικών Υπηρεσιών Καθαριότητας στους ιδιώτες.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του Ανεξάρτητου Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων και την κραυγή απόγνωσης και αγωνίας χιλιάδων άλλων συναδέλφων από όλους τους Δήμους της χώρας σχετικά με τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας καταγγέλλει για μια ακόμη φορά την πλήρη αδιαφορία αρκετών Δημοτικών Αρχών απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Προβλήματα που οφείλονται στις τραγικές ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή (απορριμματοφόρα, σκούπες, Μ.Α.Π., κάδοι, κ.λπ.). Τα κακοσυντηρημένα και άκρως επικίνδυνα οχήματα και απορριμματοφόρα, τα απαξιωμένα Δημοτικά Συνεργεία συντήρησης και επισκευής των οχημάτων, οι μεγάλες καθυστερήσεις στη καταβολή της υπερωριακής απασχόλησης και της νυχτερινής εργασίας, η έλλειψη βούλησης εφαρμογής της νομοθεσίας για την Προληπτική Ιατρική έχουν οδηγήσει το υπάρχον προσωπικό στα όρια του.

Τέτοιες απαξιωτικές ενέργειες για το έργο τους και υπονομευτικές στάσεις και τακτικές εκ μέρους των Δημοτικών Αρχών, οδηγούν στην πλήρη διάλυση των υπηρεσιών καθαριότητας και στην ιδιωτικοποίησή τους. Παίζουν δηλαδή κάποιοι με τις ζωές των εργαζομένων για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα.
Δεν θα τους περάσει όμως. Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την ιδιωτικοποίηση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *