ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις στους Δήμους για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Share Button

Τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Σάββατο, καθώς και το πλαίσιο διεκδικήσεων, ανακοίνωσε και επισήμως η Ομοσπονδία. H ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απέναντι στο άρθρο 179 του «αναπτυξιακού» νομοσχεδίου, που διευκολύνει τους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, συνέπειες της ρύθμισης θα είναι η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η αύξηση των δημοτικών τελών και αθρόες απολύσεις εργαζομένων.

Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

  1. Συμμετέχουμε και διευρύνουμε την ΑΠΟΧΗ από κάθε υπερωριακή απασχόληση και Εργασία για το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.
  2. Την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 πραγματοποιούμε μαζικές ολοήμερες Γενικές Συνελεύσεις (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ) δίνοντας το μήνυμα στους εργαζόμενους της κρισιμότητας και της αναγκαιότητας συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για περιφρούρηση των υπηρεσιών αλλά και των θέσεων εργασίας. Τα Γκαράζ των Δήμων παραμένουν κλειστά και γίνονται το κέντρο ενημέρωσης του αγώνα πάλης και αντίστασης στους εργαζόμενους και πολίτες με αίτημα την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και του άρθρου 179 που ξεπουλά μπιτ-παρά τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
  3. Με πρωτοβουλία των Συλλόγων-Μελών ζητάμε την έκτακτη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις καταδίκης του άρθρου 179 που κατατέθηκε εν αγνοία και χωρίς την συναίνεση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  4. Την ΤΡΙΤΗ 22 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Οκτωβρίου 2019 η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού. Με αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου.
  5. Την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Μηχανοκίνητη Πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.
  6. Την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) Πανελλαδικό Συλλαλητήριο με ενωτικό-δυναμικό κάλεσμα συμμετοχής και αλληλεγγύης σε Ομοσπονδίες του Δημοσίου αλλά και του Ιδιωτικού Τομέα.

 Το πλαίσιο διεκδικήσεων:

  • Άμεση απόσυρση συνολικά του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες.
  • Απόσυρση των άρθρων που στραγγαλίζουν και θέτουν κηδεμόνες στην συνδικαλιστική έκφραση Συλλόγων και Συνδικάτων προκειμένου να πειθαρχήσουν και να συμμορφωθούν στις κυβερνητικές πολιτικές.
  • Άμεσες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές και κοινωνικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Μονιμοποίηση εργαζομένων που εργάζονται για πολλά χρόνια στους Δήμους. Εκσυγχρονισμός του Μηχανολογικού εξοπλισμού προστασία της Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Διασφάλιση της καταβολής του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που από την αρχή του επόμενου μήνα κόβεται σύμφωνα με όσα μέχρι σήμερα ισχύουν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *