Π.Ηπείρου: Σε απολογία στελέχη ΝΔ που συμμετέχουν σε «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο

Share Button

Εσωκομματικές αντιπαραθέσεις έχουν ξεσπάσει στη ΝΔ στην περιφέρεια Ηπείρου με αφορμή την ανακοίνωση τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του υποψήφιου περιφερειάρχη Σπύρου Ριζόπουλου. Μάλιστα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει καλέσει σε ακρόαση τη Δευτέρα (διάβαζε απολογία) 10 μέλη της ΝΔ, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, «σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος», όπως αναφέρει η επιστολή.

Τα μέλη της ΝΔ στην Ήπειρο με επιστολή τους προτείνουν αντικατάσταση της συνάντησης και αντ’ αυτής προτείνουν την ανάγνωση επιστολής (βλέπε παρακάτω) στην οποία τονίζουν ότι «ο ίδιος ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις προ ολίγων ημερών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 είναι ότι «Το πρώτο μου μέλημα είναι σήμερα οι εθνικές εκλογές. Εξάλλου, έχω πει πολλές φορές ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους. Στόχος η ευρύτερη δυνατή συναίνεση»».

Ο υποψήφιος για την Περιφέρεια της Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, έχει ήδη δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα της πρώτης ομάδας στελεχών, της λεγόμενης Γραμματείας Οργανωτικού προεκλογικού αγώνα, η οποία έχει ως εξής:

 1. Βλέτσας Σάκης, Ιωάννινα
 2. Βούλγαρης Σπύρος, Ιωάννινα
 3. Θεοδωρή Βάσω, Ιωάννινα
 4. Καλιαμούρη Μαρίνα, Ιωάννινα
 5. Κοτζαμάνη Πόπη, Ιωάννινα
 6. Νούσιας Κώστας, Ιωάννινα
 7. Ντάλλας Γιάννης, Ιωάννινα πρόεδρος ΠΙΝΔΟΣ
 8. Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος (Ντίνος), Ιωάννινα
 9. Παπαδόπουλος Μάνθος, Ιωάννινα
 10. Ράρρα Στασινή, Ιωάννινα ΔΣ ΠΙΝΔΟΣ
 11. Τριαντάφυλλος Σωτήρης, Ιωάννινα
 12. Υφαντής Σπύρος, Ιωάννινα
 13. Βασιλάκης Δημήτρης, Άρτα
 14. Νάνος Στάθης, Άρτα
 15. Παπασιώζος Κώστας, Άρτα
 16. Σπύρου Κωνσταντίνος, Άρτα
 17. Δήμος Δημήτρης, Πρέβεζα
 18. Μότσιος Γιώργος, Πρέβεζα
 19. Παπαιωαννίδης Αλέξανδρος, Πρέβεζα
 20. Πρέντζας Λάμπρος, Πρέβεζα
 21. Γκαμπρέλας Δημήτρης, Θεσπρωτία
 22. Κλήμης Δημήτρης, Θεσπρωτία
 23. Νάσης Δημήτρης, Θεσπρωτία
 24. Σοφίας Δονάτος, Θεσπρωτία
 25. Νέτσος Αντώνης, Αθήνα / Χειμάρρα
 26. Τσάπαλος Όμηρος, Αθήνα

Η επιστολή των στελεχών της ΝΔ Ηπείρου

Προοίμιο επιστολής:

Αγαπητέ Γραμματέα Λευτέρη,
Μετά το email σου με Α.Π. 2464/31-8-2018 «Κλήση σε ακρόαση» που έστειλες την Παρασκευή 31-8-2018 (20:15) σου αποστέλλω την απάντηση στην πρόσκληση για ακρόασή μας στην Αθήνα και παρακαλώ να αναγνωστεί.
Οφείλω να σημειώσω ότι:
1) Οι αναφερόμενοι στην απάντησή μας είναι απολύτως γνώστες αυτής και με εξουσιοδότησαν να την αποστείλω εγώ.
2) Λόγω κύρους και προσφοράς στην παράταξη ο κος Κώστας Παπασιώζος διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει αυτόνομα.
3) Ο κος Όμηρος Τσάπαλος λόγω του ότι δεν ψηφίζει στην περιοχή και είναι πρωτίστως επαγγελματικά συνεργάτης του κου Ριζόπουλου θα απαντήσει και εκείνος αρμοδίως.

Η Επιστολή:

Αξιότιμε Γραμματέα,
Στην από Παρασκευή 31/8/2018 το απόγευμα επιστολή σας με αίτημα να προσέλθουμε σε «ακρόαση», για την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 16:00, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος στην αίθουσα Β11, με θέμα συζήτησης «σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος», η απάντησή μας για όσους από εμάς ψηφίζουμε στην Ήπειρο είναι η εξής:

Η τελευταία ήδη γνωστή σε εμάς απόφαση του Κόμματος, όπως αυτολεξί την ανέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις προ ολίγων ημερών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 είναι ότι «Το πρώτο μου μέλημα είναι σήμερα οι εθνικές εκλογές. Εξάλλου, έχω πει πολλές φορές ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους. Στόχος η ευρύτερη δυνατή συναίνεση». (Link: https://tinyurl.com/KYRIAK-AYTODKSI).

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θεωρούμε ολόσωστη αυτή την απόφαση του Προέδρου μας και την αποδεχόμαστε στο ακέραιο. Και σαφέστατα τονίζει την έννοια της ελεύθερης και ακομμάτιστης αυτοδιοίκησης.

Σε απόλυτη συνάφεια με την επιθυμία του προέδρου και βάζοντας πάνω από όλα την Ήπειρο, εκφράζουμε την καθαρή πεποίθηση ότι ήρθε ή ώρα για σημαντικές αλλαγές τις οποίες αναγνωρίζουμε ότι στην Ήπειρο μπορεί να επιφέρει η εκλογή του Σπύρου Ριζόπουλου. Ο νυν Περιφερειάρχης μετά από 36 χρόνια ότι είχε να δώσει το έδωσε. Η Ήπειρος είναι τελευταία σε ανάπτυξη και πρώτη σε ανεργία. “ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ”.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε να αναγνώσετε την παρούσα σε αντικατάσταση της προτεινόμενης συνάντησης.

ΠΗΓΗ: www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *