Ρεμπέτικη βραδιά με τους «πλήρη ντάξει» στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Μια υπέροχη μουσική ρεμπέτικη βραδιά πρόσφερε το συγκρότημα «πλήρη ντάξει» στην Πλατεία Δημαρχείου το Σάββατο το βράδυ στην Ηγουμενίτσα.

Μέλος του συγκροτήματος είναι ο… δικό μας Χρήστος Παππάς. Ο εξ Καστρίου ορμώμενος Παππάς είναι πολυσχιδής και πολυτάλαντος καθώς εκτός από τραγουδιστής παίζει μπουζούκι, μπαγλαμά και κιθάρα .

Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος:

Κατερίνα Δούκα: τραγούδι, κουτάλια, ζήλιες
Μανώλης Πορφυράκης: τραγούδι, κιθάρα
Λευτέρης Τσικουρίδης: τραγούδι, μπουζούκι

Η λαϊκή κομπανία “πλήρη ντάξει” έχει παγιώσει ένα τρόπο έκφρασης και απόδοσης βασισμένο στο παραδοσιακό ύφος και όπως αυτό καταγράφεται από την δισκογραφία κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου. Η ανάγκη καταγραφής αυτού του ιδιώματος τους οδήγησε στη δισκογραφία, και με τη βοήθεια πολλών φίλων τους, καταφέρανε να εκδόσουν τρεις (3) δίσκους με δικά τους κομμάτια, πλήρη ντάξει – Νοέμβριος 2013, ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ – Νοέμβριος 2014, Τρίτος ΔΙSKOS – Δεκέμβριος 2015.
Τραγούδια από τη δισκογραφία τους αλλά και παλιά ρεμπέτικα συνθέτουν το ρεπερτόριο που παρουσιάζουν στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Ο δυναμισμός στην οργανοπαιξία και ο λυρισμός των φωνών τους είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που τους προσάπτουν οι φίλοι ακροατές τους.
Έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε διάφορους χώρους και φεστιβάλ και έχουν φιλοξενηθεί σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Έχουν συνεργαστεί με ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο (Video artists, designers, ζωγράφους, φωτογράφους, ηχολήπτες, παραγωγούς) διαμορφώνοντας ένα ευρύ πεδίο δράσεων γύρω από την κομπανία.
Μάθετε περισσότερα για τους πλήρη ντάξει στο: www.plirintaxei.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *