Ρ. Αντωνοπούλου: Πρόγραμμα δωδεκάμηνης απασχόλησης για 10.500 μακροχρόνια ανέργους

Share Button

Πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 έως 67 ετών, με την υπογραφή δωδεκάμηνων συμβάσεων εργασίας, τόσο στον ιδιωτικό όσο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και τους δήμους της χώρας, πρόκειται να υλοποιήσει άμεσα το υπουργείο Εργασίας, μέσω του ΟΑΕΔ, όπως εξήγγελει στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός, Ράνια Αντωνοπούλου.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπης Τζούφη, η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο στο επόμενο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, για την απασχόληση 10.500 ατόμων που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω και της ηλικίας τους, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το ποσό των 500 ευρώ, που είναι η συνεισφορά του κράτους, να φτάσει μέχρι και τα 600 ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisis.gr, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα επιχορηγηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών.
Στο πρόγραμμα θα δικαιούνται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις που κατά το 12μηνο πριν
τον μήνα υποβολής της αίτησής τους για την συμμετοχή στην δράση δεν θα έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, ενώ οι προσλήψεις ανέργων, μέσω του προγράμματος, πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού εργαζομένων της επιχείρησης.
Το ύψος της επιχορήγησης, σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου, με ανώτατο όριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κ. Αντωνοπούλου τα 600 ευρώ, από 500 ευρώ που ισχύε μέχρι σήμερα για ανάλογα προγράμματα.
Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι εννέα μήνες, ενώ πιθανά θα μπορεί να επεκταθεί για επιπλέον χρονικό διάστημα εφόσον ο εργοδότης υποβάλει σχετική αίτηση.
Επίσης οι εργοδότες δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας καθώς και το προϋπάρχον προσωπικό τους για το οποίο έχουν δεσμευθεί τουλάχιστον για τρεις μήνες μετά τη λήξη της επιχορήγησης, έστι ώστε να συμπληρώνεται ένα 12μηνο εργασίας για τους άνεργους δικαιούχους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *