Σοβαρές καταγγελίες στη Βουλή για την κατάρρευση του “Σωτηρία”, από τον Βασίλη Γιόγιακα και άλλους 20 βουλευτές της ΝΔ

Share Button

Κόβουν την παροχή οξυγόνου σε ασθενείς που έχουν την … λιγότερη ανάγκη, είναι μία από τις πολλές καταγγελίες που κατέθεσαν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό υγείας στην Βουλή και με θέμα την κατάρρευση του μοναδικού μέχρι σήμερα οργανωμένου Πνευνολογογικού Νοσοκομείου της χώρας του “Σωτηρία”, 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον βουλευτή και τομεάρχη Υγείας του κόμματος κ.Βασίλη Οικονόμου. 

Σύμφωνα με τους βουλευτές, όχι μόνο δεν επαρκεί το προσωπικό, αλλά ελλείψει χρημάτων για την συντήρηση της παροχής του κεντρικού οξυγόνου, η διοίκηση ακολουθεί την πρακτική … κλεισίματος του οξυγόνου σε ασθενείς που το έχουν λιγότερη ανάγκη!!

Οι βουλευτές δηλώνουν ότι σύμφωνα με καταγγελίες που τους έχουν γνωστοποιηθεί, το “Σωτηρία” είναι υπό διάλυση, τη στιγμή που τα κρούσματα γρίπης και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού βρίσκονται σε έξαρση στη χώρα μας, ενώ οι ακάλυπτες οργανικές θέσεις ειδικευμένων ιατρών αλλά και νοσηλευτών φτάνουν το 40%.

Οπως υποστηρίζει ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. οι αποχωρήσεις από το νοσοκομείο είναι εξαπλάσιες από τις προσλήψεις, ενώ ακόμη πιο σοβαρή φαίνεται η καταγγελία, ότι παρά το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης, πολλοί εργαζόμενοι μετακινούνται ακόμα και σε … Υπουργικά και Βουλευτικά γραφεία:

“Στα δύο χρόνια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποχώρησαν 60 εργαζόμενοι απ’ το νοσοκομείο και προσλήφθηκαν μόνο 10. Και όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο δε γίνονται προσλήψεις όπως διατείνεται το Υπουργείο, αλλά ο αριθμός των ατόμων που μετακινήθηκε χωρίς κανένα υπηρεσιακό κριτήριο φτάνει τους 100, μεταξύ αυτών 40 σε Υπουργικά και Βουλευτικά γραφεία”.

Το αποτέλεσμα της κακοδιοίκησης, λένε οι βουλευτές της Ν.Δ, είναι όχι μόνο να μην επαρκούν οι ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου, αλλά και να μην μπορεί να συντηρηθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, με αποτέλεσμα: “Από την όλη αυτή εικόνα εξαθλίωσης του νοσοκομείου δε λείπει και το πρόβλημα της παροχής του κεντρικού οξυγόνου, το οποίο μειώνεται και πρόθεση ανανέωσης δεν υπάρχει λόγω έλλειψης χρημάτων, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση. Το τραγικό, όμως, στο εν λόγω θέμα είναι ότι η διοίκηση, σύμφωνα με καταγγελίες, προτείνει να σταματήσει κατ’ επιλογήν η παροχή οξυγόνου σε ασθενείς που το έχουν λιγότερη ανάγκη, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο!!“, καταλήγουν οι καταγγελίες.

Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες που αναφέρουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ:

“Αγανάκτηση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει μόνο 1 τραυματιοφορέας για 4 κλινικές των 40 ασθενών, όταν η ανάγκη του Νοσοκομείου για μεταφορά των ασθενών φτάνει τα 100 άτομα για εξετάσεις και 30 εισαγωγές. Στην ήδη απογοητευτική κατάσταση του νοσοκομείου έρχονται να προστεθούν οι σοβαρές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, φάρμακα, αλλά και τα ασθενοφόρα σαράβαλα του νοσοκομείου που παραμένουν στη θέση τους χωρίς καμία πρόθεση αντικατάστασης, λόγω της αδιαφορίας του Υπουργείου Υγείας”.

Κατόπιν αυτών, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ερωτάται:

1) Πότε σκοπεύει να καλύψει τις ελλείψεις των οργανικών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μένουν ακάλυπτες;

2) Είναι αληθές ότι η διοίκηση ακολουθεί την πρακτική κλεισίματος του οξυγόνου σε ασθενείς που το έχουν λιγότερη ανάγκη, και αν ναι μπορεί να είναι αυτή η πρακτική αποδεκτή ιατρικά όταν η θεραπεία τους δεν έχει ολοκληρωθεί;

3) Τι σκοπεύει να κάνει προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα έλλειψης οξυγόνου;

4) Πότε προτίθεται να λύσει το θέμα των ασθενοφόρων του νοσοκομείου και να αντικαταστήσει τα σαράβαλα με καινούρια που θα είναι και πιο ασφαλή για τους ασθενείς και με ποιο τρόπο;

Ερωτώντες βουλευτές:

Οικονόμου Βασίλης, Παπακώστα Κατερίνα, Αυγενάκης Λευτέρης, Τσιάρας Κώστας, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Αντωνίου Μαρία, Βαγιωνάς Γεώργιος, Βούλτεψη Σοφία, Γιακουμάτος Γεράσιμος, Γιαννάκης Στέργιος, Γιόγιακας Βασίλειος, Κατσανιώτης Ανδρέας, Κέλλας Χρήστος, Στύλιος Γεώργιος, Σκρέκας Κώστας, Κεδίκογλου Σίμος, Μπουκώρος Χρήστος, Ασημακοπούλου Αννα Μισελ, Καραμανλή Αννα, Καραόγλου Θεόδωρος, Σαλμάς Μάριος.

 

ΠΗΓΗ: www.liberal.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *