Στάση εργασίας στους δήμους: Η ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ

Share Button

Στην εκτίμηση ότι «κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι συμβασιούχοι μένουν απλήρωτοι», προχωράει το Συνδικάτο ΟΤΑ στην ανακοίνωσή του για τη στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα Τετάρτη από τις 11 εως τη λήξη του ωραρίου. Παράλλληλα κατηγορεί την «συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ότι για μια ακόμα φορά επιχειρεί να ξεγελάσει τους συναδέλφους συμβασιούχους. Χρησιμοποιώντας διαφόρους τρόπους επιχειρεί να πάρει πίσω τη τροπολογία που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα κάτω από τη πίεση των συναδέλφων», προσθέτει.

Αναλυτικά:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18-1-2017 ΑΠΟ ΤΙΣ

11:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 11:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.

Συνάδελφοι / σσες

Συνεχίζουμε. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμα μας στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι συμβασιούχοι μένουν απλήρωτοι.

Η συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για μια ακόμα φορά επιχειρεί να ξεγελάσει τους συναδέλφους συμβασιούχους. Χρησιμοποιώντας διαφόρους τρόπους επιχειρεί να πάρει πίσω τη τροπολογία που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα κάτω από τη πίεση των συναδέλφων.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πλειοψηφία των δημάρχων. Όλοι θυμόμαστε την αρχική τους στάση. Κυβέρνηση και δήμαρχοι είναι από την ίδια πλευρά.

Σκοπός τους να υλοποιήσουν τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ δηλαδή να μειώσουν ακόμα περισσότερο το λεγόμενο μισθολογικό κόστος, να καταργήσουν το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή Εργασία και να την ανταλλάξουν με εργασία μέσα από τα προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας.

Στόχος τους να αποδυναμώσουν τις υπηρεσίες από προσωπικό προκειμένου στο άμεσο μέλλον να τις δώσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απέναντι σε αυτή την αντεργατική πολιτική κατάντια θα πρέπει τώρα να σημάνει γενικός ξεσηκωμός. Μπορούμε, επιβάλλεται να τους χαλάσουμε τους σχεδιασμούς τους, τη πολιτική τους.  Ο αγώνας των συναδέλφων συμβασιούχων για το δικαίωμα τους στη δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας αφορά όλους. Σήμερα απειλούν με απόλυση τους συμβασιούχους, αύριο θα μπει  στο στόχαστρο και το Μόνιμο και Αορίστου Χρόνου προσωπικό μέσα από την αξιολόγηση. Ταυτόχρονα χτυπούν και άλλα εργασιακά μας δικαιώματα όπως τα ΒΑΕ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Τετάρτη στις 18 του Γενάρη απαιτώντας:

Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος συμβασιούχος.

Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι.

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις μέχρι τις 31-12-2017 και μετά να μετατραπούν σε Αορίστου Χρόνου.

Καμιά υπηρεσία σε ιδιώτες.

Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *