Στο δέκατο τρίτο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης “Gwanghwamun” στην Κορέα συμμετείχε με 2 έργα της η Θεσπρωτή εικαστικός Χριστίνα Τζάνη

Share Button

Το δέκατο τρίτο Διεθνή Φεστιβάλ Τέχνης Gwanghwamun με τίτλο ‘What Makes Life an Art’ πραγματοποιήθηκε στο μουσείο Sejong Cultural Center το διάστημα Απρίλιος- Μάιος του 2017.
Το Gwanghwamun είναι ένα διεθνές φεστιβάλ εικαστικών τεχνών το οποίο διοργανώνεται κάθε άνοιξη στην πρωτεύουσα της Κορέας.
Φέτος, περισσότεροι από 140 φημισμένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο χρησιμοποίησαν το μέσο τέχνης και τις ιδέες τους για να απαντήσουν στην ερώτηση και στο θέμα του φετινού φεστιβάλ – ‘Τι κάνει τη ζωή τέχνη;

Την έκθεση στήριξαν και εγκαινίασαν ο δήμαρχος της Σεούλ και επίλεκτα μέλη του διεθνούς συνδέσμου του πολιτισμού της χώρας.

Για κάποιους, είναι η σύγκλιση διαφορετικών πολιτισμών …
Η ομορφιά του ανθρώπινου σώματος …
Η τραγωδία του πόνου …
Ή η χαρά που έρχεται μετά …

Όπως αναφέρθηκε σε πολλά κορεάτικα websites,η Θεσπρωτική εικαστικός Χριστίνα Τζάνη που συμμετείχε στην έκθεση με δύο έργα της κατάφερε να λύσει τη στενή σχέση μεταξύ ζωής και τέχνης μέσω της ανθρώπινης φόρμας.

Αναφορά στην καλλιτέχνιδα έγινε επίσης στο γνωστό κανάλι ArirangTV, παρουσιάζοντας το έργο της. Το ArirangTV / Radio είναι ένας οργανισμός δημόσιας υπηρεσίας που επεκτείνει τη μοναδικότητα της Κορέας στον κόσμο μέσω των μέσων ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί (τα έργα της Τζάνη στο 1:10)

Τα έργα της Τζάνη

  1. Unsolicited

 

 

2. Excluded

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *