Στο δρόμο για το 11ο Συνέδριο της ΝΔ, του Γιώργου Β.Ντάνη

Share Button

Έφτασε η ώρα για το 11ο Εθνικό Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της Νέας Δημοκρατίας, μετά από την επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας συμμετοχικής και συνάμα δημιουργικής προσυνεδριακής διαδικασίας.

Διαπιστώνεται, αποτελώντας μια σημαντική κατάκτηση, πως για το συνέδριο αυτό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο από τον χώρο αποκλειστικά των μελών και των παραδοσιακών ψηφοφόρων, όπως συνέβαινε με τα συνέδρια όλων των κομμάτων μέχρι σήμερα.

Επίσης, η μεγάλη και ουσιαστική συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο, η ποιότητα των προτάσεων, αλλά και η ανάλυση των προβληματισμών, σηματοδοτούν το πραγματικά νέο, το ιδιαίτερο και ξεχωριστό, που δημιουργήθηκε και ολοκληρώθηκε στον πολιτικό χάρτη της χώρας από την οργάνωση και δραστηριοποίηση της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Είναι επομένως απαίτηση της κοινωνίας, η διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις του σήμερα αλλά και στις προοπτικές του αύριο, βασισμένο σε Αρχές και Θέσεις μακριά από ευκαιριακές υποσχέσεις και ψευτοδιλήμματα που προάγουν τον λαϊκισμό. Ένα πρόγραμμα κοστολογημένο, έχοντας σαν γνώμονα την ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης.

Χρέος μας είναι να αλλάξουμε νοοτροπία, να γίνουμε ενεργοί πολίτες για να πάψει πλέον η κοινωνία μας να είναι θεατής και το χειρότερο να υπομένει αδιέξοδες πολιτικές, ανερμάτιστες τακτικές και παρωχημένες εμμονές. Χρειάζονται καινοτόμες πρωτοβουλίες σε όλους τους τομείς.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί σε εκείνο το τμήμα του πληθυσμού που βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό στο μέγιστο επίπεδο φτώχειας. Δεν θα πρέπει η πολιτεία να εμμένει σε έναν στατικό προνοιακό μηχανισμό επιδομάτων, αλλά να δημιουργήσει πραγματικούς μηχανισμούς στήριξης και υποβοήθησης των αδυνάμων με ενεργητικές πολιτικές εκπαίδευσης, κατάρτισης, βελτίωσης ικανοτήτων και δεξιοτήτων για ισότιμη επανένταξη.

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη παρέμβαση θα τονίσω συμπερασματικά ότι:

Από τα προσυνέδρια ακόμη φάνηκε ότι έχουν πέσει τα κομματικά τείχη και ότι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη πήρε το “οξυγόνο” που τόσο είχε ανάγκη. Συνεργάστηκε με τους Άριστους και τόλμησε να ανοίξει έναν πραγματικό διάλογο με την κοινωνία, έβαλε στην ατζέντα με ειλικρίνεια θέματα που στρεβλώνουν χρόνια τώρα την προσπάθεια για μια ορθολογική αναπτυξιακή προοπτική. Με αυτές τις καινοτόμες για την χώρα μας διαδικασίες το 11ο συνέδριο θα αποτελέσει την καρδιά της Νέας Ελλάδας που όλοι μας θέλουμε. Τα αποτελέσματά του είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσουν και θα προβληματίσουν στρώματα του ευρύτερου πολιτικού φάσματος.

Η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριακό Μητσοτάκη διατηρώντας τις Αξίες και τις Αρχές της μετεξελίσσεται σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα που παράγει πολιτική από κάτω προς τα πάνω. Αξίζει λοιπόν να δούμε όλοι μας με προσοχή τα συμπεράσματα του συνεδρίου και να κρίνουμε με νηφαλιότητα αν μας ικανοποιεί η παρούσα κατάσταση ή αξίζουμε καλύτερα!

Γεώργιος Β. Ντάνης

Μηχανικός Πληροφορικής (MSc)

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *