Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσπρωτίας-Ποια θέματα συζητήθηκαν

Share Button

Επίσκεψη-συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή της Δ.Α. Θεσπρωτίας κ. ΝΤΟΝΤΗ Ηλία πραγματοποίησε την Παρασκευή το προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και αφορούσε πολλά θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα λοιπόν στον κ. Διευθυντή θέσαμε προς συζήτηση τα κατωτέρω θέματα:
α) Επάρκεια περιπολιών ανά βάρδια. Το σύνηθες φαινόμενο της μη ύπαρξης τουλάχιστον τριών πλήρους επανδρωμένων περιπολικών ανά βάρδια στην έδρα της Δ.Α. Θεσπρωτίας πρέπει να σταματήσει. Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ και η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του αστυνομικού κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του αποτελεί για εμάς ζήτημα ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2017 να βγαίνει περιπολικό έξω με ένα άτομο με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την ασφάλεια όσο και για την προστασία του αστυνομικού. Πιστεύουμε λοιπόν ότι είναι ιστορική ευκαιρία με την αναδιοργάνωση να διαμορφωθούν έτσι οι οργανικές θέσεις ώστε όλες οι Υπηρεσίες να έχουν την δυνατότητα να διαθέτουν τουλάχιστον ένα πλήρες επανδρωμένο περιπολικό. Αδιανόητο να μην έχει κάλυψη ο αστυνομικός εν ώρα υπηρεσίας.
β) Καθορισμός αρμοδιοτήτων του 60-22. Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι χρησιμοποιείται πέρα από τις αρμοδιότητές του και από όλες τις Υπηρεσίες της έδρας. Είναι απαράδεκτο ακόμα και προγραμματισμένες μεταγωγές να γίνονται από τους συναδέλφους που υπηρετούν στο 60-22.
γ) Εύρεση κατάλληλου οχήματος για την πραγματοποίηση των μεταγωγών κάθε τύπου. Καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι θα πρέπει η Δ/νση να βρεί το κατάλληλο όχημα ώστε να γίνονται οι μεταγωγές καθόσον οι μικρές κλούβες (Volkswagen-Toyota) είναι εντελώς ακατάλληλες για αυτή τη δουλειά εγκυμονώντας κινδύνους τόσο για τους συναδέλφους όσο και για τους κρατουμένους.
δ) Η Δ.Α. πρέπει επιτέλους και αυτή να αποκτήσει αλεξίσφαιρες σκοπιές.
ε) Έλλειψη οχημάτων στις Υπηρεσίες,
στ) Προμήθεια υπηρεσιακών στολών χρώματος μαύρου τύπου 8δ για Ο.Π.Κ.Ε και ΔΙ.ΑΣ της Δ.Α. Θεσπρωτίας.
ζ) Διαμόρφωση του λεωφορείου της Διμοιρίας ώστε αυτό να τηρεί τις προδιαγραφές ασφαλείας. Επίσης προμήθεια νέων κρανών προς αντικατάστασης των παλαιών και επικίνδυνων που υπάρχουν σήμερα στη Διμοιρία.,
η) Προμήθεια κλουβιών για τους υπηρεσιακούς σκύλους της Δ/νσεως.
θ) Ενημέρωση ενυπογράφως όλου του προσωπικού για εκπαιδεύσεις αλλά και επανδρώσεις των Υπηρεσιών με προσωπικό έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους να μετέχουν σ’ αυτές.
ι) Αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι για την διαμόρφωση του κτηρίου της Δ.Α. Θεσπρωτίας έτσι ώστε αυτό να καταστεί πιο λειτουργικό.
Ο κ. Διευθυντής τοποθετήθηκε επί των θεμάτων ως εξής:
Για το πρώτο θέμα ο κ. Δ/ντής μας ενημέρωσε ότι και για αυτόν η ασφάλεια και η προστασία του προσωπικού αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και για αυτό το λόγο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αναδιοργάνωση ώστε να κατανεμηθούν στις Υπηρεσίες τόσες οργανικές θέσεις όσες αυτές χρειάζονται για να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά. Επίσης μας υποσχέθηκε ότι άμεσα θα ελέγξει αν στις υπηρεσίες με το υπάρχον προσωπικό μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημά μας.
Όσον αφορά το 60-22 μας ανέφερε ότι και αυτός έχει διαπιστώσει το πρόβλημα και θα δώσει σαφής εντολές ως προς τις αρμοδιότητες του 60-22.
Για το μεταγωγικό όχημα το οποίο θα αναλάβει να εκτελεί τις μεταγωγές μας ανέφερε ότι ήδη έχει βρεθεί λύση με την τοποθέτηση τριών συναδέλφων οι οποίοι θα αναλάβουν με το κατάλληλο μεταγωγικό όχημα να κάνουν τις μεταγωγές.
Μας γνωστοποίησε επίσης ότι έχει γίνει αίτημα για την προμήθεια αλεξίσφαιρων σκοπιών και όχι μόνο. Ανάλογα αιτήματα έχουν γίνει και για τα θέματα (στ), (ζ) και (η) ενώ γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το υπάρχον κτήριο να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ ώστε να ανακαινισθεί.
Για τα οχήματα μας ενημέρωσε ότι κάνει τις απαραίτητες ενέργειες στα πλαίσια του δυνατού έτσι ώστε να επισκευασθούν όσα είναι εφικτό και μας ενημέρωσε ότι σύντομα θα ενισχυθεί η Υ/Α με ένα λειτουργικό όχημα.
Τέλος για το ζήτημα (θ) μας ανέφερε ότι είναι απαίτησή του να ενημερώνονται πλέον όλοι οι συνάδελφοι και ότι αν υποπέσει κάτι διαφορετικό στην αντίληψη μας να τον ενημερώσουμε.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Διευθυντή για το ενδιαφέρον που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης και σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ θα είναι παρών και θα παρακολουθεί την εξέλιξη των αιτημάτων του.
Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι το Δ.Σ. θα παλέψει μέχρι να ικανοποιηθεί και το τελευταίο δίκαιο αίτημά τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

NAKOΣ Βασίλειος ZΗΣΗΣ Δημήτριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *