Συνάντηση του Προεδρείου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Θεσπρωτίας με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην Παραμυθιά-Το υπόμνημα που της παρέδωσαν

Share Button

Την ευκαιρία να ενημερώσουν την Φώτη Γεννηματά για μία σειρά προβλημάτων που απασχολεί το σύνολο των αστυνομικών της χώρας και κατ’ επέκταση και του Νομού Θεσπρωτίας είχε το Προεδρείο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.

Ο Πρόεδρος Βασίλης Νάκος και ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Ζήσης στο περιθώριο της επίσκεψης της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Παραμυθιά, παρέδωσαν αυτοπροσώπως στην κα.Γεννηματά υπόμνημα με μία σειρά από θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Αναλυτικά το υπόμνημα:

Κυρία Πρόεδρε, στα πλαίσια της επίσκεψής σας στο Νομό μας και τη συνάντησής σας μαζί μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μία σειρά προβλημάτων που απασχολεί το σύνολο των αστυνομικών της χώρας και κατ’ επέκταση και του Νομού μας.

Συγκεκριμένα:
1) Επέκταση επιδόματος παραμεθορίου με γεωγραφικά κριτήρια και την εναρμόνιση με το ισχύον νομικό πλαίσιο για το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο ώστε να μην υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των αστυνομικών και των υπολοίπων δημοσίων υπαλλήλων αλλά και των αστυνομικών μεταξύ τους.
2) Πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον Νόμο 4093/2012.
3) Αναγνώριση της εργασίας μας ως επικίνδυνης και τη χορήγηση επιδόματος με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ήδη καταβάλλεται στον Δημόσιο Τομέα. Η αστυνόμευση και η ασφάλεια δεν είναι έννοιες αφηρημένες. Είναι εργασία επικίνδυνη, που πρέπει να αμείβεται.
4) Άμεση αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και των κοινοτικών κονδυλίων για την αστυνομική εκπαίδευση – μετεκπαίδευση, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό (οχήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα κλπ) και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας.

5) Θέσπιση ενός σύγχρονου βαθμολογίου για το αστυνομικό προσωπικό που να ανταποκρίνεται στη δομή, την ιεραρχία και τα έτη υπηρεσίας στο σώμα.
6) Αναθεώρηση του άρθρου 23 του Συντάγματος και απάλειψη του απόλυτου περιορισμού για το δικαίωμα της απεργίας στους Αστυνομικούς.
7) Άμεση επαναφορά των 6700 οργανικών θέσεων που χάθηκαν με τον Ν. 4249/2014 και νέες προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία, μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων και σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες του Σώματος.
😎 Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Π.Δ. που αφορά τα οδοιπορικά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, με το οποίο θα λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των στελεχών και θα καταργείται η άνιση και αντισυνταγματική μεταχείριση μεταξύ των λειτουργών του Κράτους, τόσο στο ποσό της ημερήσιας αποζημίωσης όσο και στα χιλιόμετρα της εκτός έδρας μετακίνησης.
9) Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 € για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και καθορισμός νέας φορολογικής κλίμακας με πρόσθετα κλιμάκια. Άμεση κατάργηση του άρθρου 10 του Ν. 4472/2017 που αφορά την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου από την 01-01-2020

Τα παραπάνω είναι κάποια από τα πολλά ζητήματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό και αποτελούν αντικείμενο πολύχρονων διεκδικήσεων και θα πρέπει να αρχίσουν σιγά σιγά να επιλύονται διότι πρόκειται για θέματα που αφορούν άμεσα τους συναδέλφους μας τόσο στον τρόπο που εκτελούν τα καθήκοντά τους όσο και στην οικογενειακή καθημερινότητά τους.

Τέλος στηρίζουμε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και προσπαθούν, αφημένοι κυριολεκτικά στη μοίρα τους, να διαχειριστούν χιλιάδες ταλαίπωρους παράτυπους μετανάστες με μόνο όπλο την ανθρωπιά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *