Συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Ν. Κάτσιου με τον Μητροπολίτη κ.κ. Τίτο

Share Button

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτο συναντήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών», Νικόλας Κάτσιος, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τη διαμόρφωση του προγράμματος της παράταξής του, αλλά και την ανταλλαγή ευχών λίγο πριν την κορύφωση του Θείου δράματος.

Στην εποικοδομητική συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ανάγκη στενής συνεργασίας και συμπόρευσης μεταξύ του δήμου Σουλίου και της Ιεράς Μητρόπολης, σε μια σειρά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Ν. Κάτσιος εξήρε το σημαντικό κοινωνικό έργο το οποίο επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, στηρίζοντας τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ομάδες συνδημοτών μας και σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει πιο στενή συνεργασία και καλύτερος συντονισμός μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου έθεσε υπόψη του Μητροπολίτη την ανάγκη ψηφιοποίησης και προβολής του αρχειακού πλούτου της Ιεράς Μητροπόλεως  Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, που αφενός θα φωτίσει πτυχές του παρελθόντος της περιοχής αποτελώντας ταυτόχρονα πεδίο μελέτης και έρευνας, και αφετέρου θα καταστήσει την ιερά Μητρόπολη ως τοπόσημο για την πόλη της Παραμυθιάς και το δήμο Σουλίου, προσελκύοντας επισκέπτες στην περιοχή.

«Ενημέρωσα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτο για τις συζητήσεις που έκανα όλο το προηγούμενο διάστημα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και ειδικούς στο ζήτημα Πανεπιστημιακούς Καθηγητές και με χαρά διαπίστωσα τη σύμφωνη γνώμη του από τον προσεχή Σεπτέμβριο, ως η επόμενη δημοτική αρχή να αναδείξουμε την Ιερά Μητρόπολη και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να την καταστήσουμε μια ζωντανή κοιτίδα γνώσης, ιστορίας και έρευνας», ανέφερε ο Ν. Κάτσιος. Αναλύοντας περαιτέρω τη δέσμευση του έκανε γνωστό ότι υπάρχει η σκέψη να δημιουργηθεί μια επισκέψιμη λειτουργική δομή, ώστε οι ερευνητές να επισκέπτονται την Παραμυθιά για την ψηφιακή μελέτη του αρχείου.

Συζητήθηκαν ακόμη η ανάγκη στενής συνεργασίας του Δήμου με την Εκκλησία για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και των θρησκευτικών προορισμών στην Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι, καθώς και οι προσπάθειες της Ιεράς Μητρόπολης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την αναστύλωση ιστορικών μονών στα όρια του Δήμου.

Τέλος, αντάλλαξαν ευχές για την Ανάσταση, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Τίτος ευχήθηκε καλή δύναμη στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου εν όψει των προσεχών εκλογών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *