Συνεχίζεται η αναβάθμιση εξοπλισμού του Νοσοκομείου Φιλιατών

Share Button

Προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί σχετικά με την προμήθεια ακτινολογικού υπερήχου τελευταίας τεχνολογίας που ενσωματώνει προηγμένες τεχνικές για την διάγνωση πιθανών κακοηθειών, καθώς και καρδιολογικού υπερήχου τελευταίας τεχνολογίας με προηγμένα λογισμικά για καλύτερη και ακριβέστερη αξιολόγηση της καρδιακής λειτουργίας από το Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών.

Η ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού που αφορά τον ακτινολογικό υπέρηχο ορίστηκε η 18η Σεπτεμβρίου και για τον καρδιολογικό υπέρηχο η 20η Σεπτεμβρίου .Εκτιμάται ότι έως το τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια τους, με αποτέλεσμα την περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργίας του ακτινολογικού τμήματος και του καρδιολογικού τμήματος αντίστοιχα.

Παράλληλα εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου η έγκριση προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος μαγνητικής τομογραφίας 1,5 Τέσλα προϋπολογιστικής αξίας 1ος εκ. €. Αναμένεται η θετική εισήγηση της 6ης ΥΠΕ και η τελική έγκριση για την μελέτη σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας .

Επιπροσθέτως συνεχίζεται η ενίσχυση της μονάδας τεχνητού νεφρού (ΜΤΝ ) με την αγορά νέου σύγχρονου μηχανήματος αιμοκάθαρσης και αιμοδιήθησης με ίδιους πόρους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μηχανημάτων σε 14, δίνοντας έτσι την δυνατότητα εξυπηρέτησης περισσότερων ασθενών που χρήζουν αιμοκάθαρσης ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες (μόνιμοι και φιλοξενούμενοι ασθενείς ).

Το αμέσως προσεχές διάστημα σχεδιάζονται νέες δράσεις με αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του οφθαλμολογικού τμήματος αναφορικά με την προμήθεια μηχανήματος φακοθρυψίας δίνοντας έτσι την δυνατότητα για επεμβάσεις καταρράκτη κλπ.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΡΔΕΜΕΖΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *