Σφοδρές αντιδράσεις από τον Δήμο Σουλίου για το ενδεχόμενο μεταφοράς απορριμμάτων της Λευκάδας στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου-Δηλώσεις της Δημάρχου

Share Button

xwmateri-skoupidiaΠραγματοποιήθηκε χθες 16/6/2016 σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει για το ενδεχόμενο μεταφοράς των απορριμμάτων της Λευκάδας στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου. Στη σύσκεψη παρίσταντο ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, Δήμαρχοι – πρόεδροι φορέων διαχείρισης αποβλήτων, Δήμαρχοι που έχουν ΧΥΤΑ στην εδαφική περιφέρεια της ηπείρου καθώς επίσης και η Αντιπεριφερειάρχης κα. Καλογιάννη.

Από το Υπουργείο ζητήθηκε από τους Δημάρχους της Ηπείρου να επιδείξουν αλληλεγγύη στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην Λευκάδα. Από την πλευρά τους οι φορείς της Ηπείρου δηλώνουν ότι οι υποδομές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν αφήνουν περιθώριο για κάτι τέτοιο.

Η Δήμαρχος Σουλίου στην τοποθέτηση της ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Είναι αδιανόητο για μια ακόμη φορά να μας ζητάτε να δείξουμε κατανόηση. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να λειτουργούμε με την παραβολή του ασώτου και να δείχνουμε ανοχή γιατί κάποιοι πολιτικοί δεν έχουν την ωριμότητα και το σθένος να διαχειριστούν τα σκουπίδια τους και τοπικές κοινωνίες να θέλουν τα απόβλητα στην αυλή του γείτονα. Η λειτουργία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου είναι προβληματική και θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φορτίο. Το Δημοτικό μας Συμβούλιο που με περισσή σωφροσύνη έχει διαχειριστεί το θέμα, είναι σίγουρο ότι δεν προτίθεται να δείξει σύνεση, δεν θα ήθελα όμως να το προκαταβάλλω.

Η Δήμαρχος Σουλίου Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *