Σωματείο οικοδόμων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν.Θεσπρωτίας: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 5 Νοέμβριου

Share Button

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017 – ΩΡΑ 7:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ:

  1. Διοικητικός Απολογισμός
  2. Οικονομικός απολογισμός
  3. Προκήρυξη Εκλογές σωματείου Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

         

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, ιδιωτικοί υπάλληλοι και εμποροϋπάλληλοι, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.

Το κάλεσμα του σωματείου για την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση που πραγματοποιείται την Κυριακή 5 Νοέμβρη 2017, ώρα 7:30 το απόγευμα, απευθύνεται σε όλους εσάς που εργάζεστε στον κλάδο του και έχει δεχτεί τη λυσσαλέα επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης σε συνθήκες παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης στην οικονομία.

Αυτή τη περίοδο γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να συσπειρωθούμε γύρω από το κλαδικό μας σωματείο και να δώσουμε μαζική αγωνιστική απάντηση  καθώς ήδη η κυβέρνηση – ΕΕ- ΔΝΤ- κεφάλαιο, έχουν αποφασίσει σκληρά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που θα επιβάλουν αθλιότερες συνθήκες μέσα στους χώρους δουλειάς, νέα φορολεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, νέο τσεκούρι στις συντάξεις. Είναι μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν σε όσα ήδη έχουν ψηφιστεί από όλες τις κυβερνήσεις, εφαρμόζονται και τα ζούμε στο πετσί μας.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη μπροστά στο κλείσιμο της αξιολόγησης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ και με την στήριξη όλων των αστικών κομμάτων να δώσει τη χαριστική βολή στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους, να μας στερήσει κάθε δικαίωμα για συλλογική δράση και οργάνωση αγώνων,  υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας .

Γι’ αυτό δεν μένει χρόνος αναμονής, περιθώριο για νέες αυταπάτες για νέες υποχωρήσεις στη λογική ότι «τίποτα δεν γίνεται», ότι «υπάρχουν και χειρότερα» . Εμείς οι εργαζόμενοι προτάσσουμε τις δικές μας ζωές, τις δικές μας ανάγκες, τις κοινές μας αγωνίες. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα, γινόμαστε δραστήρια μέλη του Σωματείου μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργες και άνεργοι του κλάδου.

Η συμμετοχή μας στην Εκλογοαπολογιστική γενική μας συνέλευση και στις εκλογές του σωματείου θα ενισχύσει τη δράση του κλαδικού σωματείου που καθημερινά παλεύει ενάντια στο εμπορικό κεφάλαιο και τα τσιράκια του μέσα στο κίνημα, δηλαδή τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό. Το σωματείο αποτελεί αποκούμπι και ασπίδα απέναντι στην εργοδοσία και την πολιτική που ενισχύει το κεφάλαιο και τσαλαπατά τις ζωές μας. Δυναμώνει με την μεγαλύτερη οργάνωση των συνάδελφων, με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, ζωντάνια, μαχητικότητα, ξεπερνώντας δυσκολίες που υπάρχουν.  Να μην επιτρέψουμε να περάσει ο φόβος, η συναίνεση, η υποταγή, να γίνουμε περισσότεροι στον οργανωμένο αγώνα. Αξίες μας είναι η συλλογικότητα, η συναδελφικότητα, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια. Δύναμη μας είναι η θέληση να ζούμε μια ανθρώπινη ζωή με δικαιώματα.

Δυναμώνοντας το κλαδικό μας σωματείο δυναμώνουμε την πάλη μας.

Δεν δεχόμαστε κανένα περιορισμό στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση και θα αγωνιστούμε για αυτό. Δεν θα απλώσουμε τα χέρια για να μας περάσουν αλυσίδες.

Το Σωματείο μας, στηρίζει και στηρίζεται από το ΠΑΜΕ δρώντας στην πρώτη γραμμή για την  υπεράσπιση και  εκπλήρωση όλων των σύγχρονων  αναγκών μας στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, τον πολιτισμό και την ειρήνη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει! Οργανώνουμε τον αγώνα μας συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά!

Παλεύουμε για :

  • Να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι σταθερή και μόνιμη δουλειά, με σταθερό χρόνο εργασίας και συγκροτημένα δικαιώματα, να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας .
  • Να μην δείξουμε καμία ανοχή στο απαράδεκτο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων που μας διαιρεί, μας καθιστά εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων με διαφορετικούς όρους εργασίας.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας.  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

 ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΡΗ

ΩΡΑ 7:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *