Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας: “Κάτω τα ξερά σας από τα Β.Α.Ε”

Share Button

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Γενάρη του 2018 ψήφισε το νόμο 4512/2018 που στο άρθρο 398 αναφέρει: “Από 1.3.2019 καταργούνται η παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 (Α’ 176), το άρθρο 67 του ν. 4235/2014 (Α’ 32), το άρθρο 22 του ν. 4368/2016, η παρ. 8 του άρθρου 2 και η παρ. 17 του άρθρου 11 του ν. 4375/2016 (Α’ 51), το άρθρο 98 του ν. 4483/2017 (Α’ 107), καθώς και κάθε άλλη διάταξη που ρυθμίζει κατά τρόπο διαφορετικό το καθεστώς χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κάθε υπουργική ή κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων”.

Καταργούν όλους τους νόμους και διατάξεις για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά εις βάρος των εργαζόμενων. Από στημένες επιτροπές θα καθοριστούν νέα κριτήρια για το ποιες ειδικότητες θα είναι στα Β.Α.Ε. και το ύψος του επιδόματος για κάθε κατηγορία που θα απομείνει- αν απομείνει. Είναι η περιβόητη “εναρμόνιση” με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική».

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί στα 3 χρόνια της διακυβέρνησής της:

  • Νομοθέτησε και έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των ΒΑΕ.
  • Εγκαταλείφθηκε η χρηματοδότηση υποδομών και μηχανημάτων, διογκώθηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό, γενικεύτηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας με αποτέλεσμα οι νεκροί και τσακισμένοι εργάτες να έχουν φτάσει σε θλιβερά επίπεδα.
  • Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την εφαρμογή της τσεκουρωμένης εργατικής νομοθεσίας είναι σε διάλυση, τα μέσα ατομικής προστασίας, οι γιατροί εργασίας και οι τεχνικοί ασφαλείας είναι άγνωστες λέξεις στα περισσότερα αμαξοστάσια.
  • Δεν υπάρχει ούτε μελέτη για τις επαγγελματικές ασθένειες και τους κινδύνους.
  • Σαν τα μανιτάρια ξεφύτρωσαν οι ιδιωτικοποιήσεις στη καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, το πράσινο.
  • Η υποχρηματοδότηση στην υγεία οδήγησε στο να πεθαίνει το έτος 2018 στη χώρα μας εργάτης καθαριότητας επειδή δεν υπήρχε αντιαλλεργική ένεση στο όχημα, νοσοκομείο σε ολόκληρη την ανατολική Αττική και ασθενοφόρο άμεσα διαθέσιμο.

Αφού λοιπόν πανηγύρισε την έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στην ανάπτυξη, έρχεται τώρα να καταργήσει τα ΒΑΕ κάνοντας ξεκάθαρο ότι εμείς οι εργαζόμενοι από όλα αυτά δεν θα έχουμε κανένα όφελος. Αντίθετα θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε από την τσέπη και με το αίμα μας, την ανάπτυξη προς όφελος των λίγων.

Παράλληλα, το σωματείο διεκδικεί:

-Καμιά περικοπή στα Β.Α.Ε. Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.

-Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και έβγαλαν  ειδικότητες από τα ΒΑΕ.

-Κανένας συμψηφισμός «προσωπικής διαφοράς» και ανθυγιεινού επιδόματος.

-Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

-Επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων των υπηρεσιών καθαριότητας.

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

-Αυξήσεις μισθών και συντάξεων.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ!

ΤΟ ΔΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *