Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Θεσπρωτίας: 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο του Δήμου Σουλίου

Share Button

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου που αφήνει απλήρωτος τους εργαζόμενους του προγράμματος <<εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής >>στης κοινωνικές δομές του  ΝΠΔΔ Αρωγή  (παιδικούς σταθμούς , κδαπ ) για χρονικό διάστημα , που φτάνει ακόμα και τους 3 μήνες , χωρίς να ενδιαφέρεται αν μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποδοκιμάσουμε την στάση της δημοτικής αρχής του δήμου Σουλίου γιατί , παρά την αλληλογραφία που έχουμε ανοίξει από τα μέσα καλοκαιριού τόσο σε προφορική επικοινωνία, αλλά και με συναντήσεις τόσο με την δήμαρχο Σουλίου, αλλά και με τον πρόεδρο του νομικό προσώπου μας αγνοούν  και κωφεύουν προκλητικά.

Καταγγέλλουμε:

  • Την άρνηση της δημοτικής αρχής για την καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε εργαζόμενους, παρά το γεγονός ότι παρέχουν εργασίες που εμπίπτουν σύμφωνα με το νόμο στην καταβολή του επιδόματος (προσωπικό καθαριότητας εσωτερικών χώρων συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού καθαριότητας των παιδικών σταθμών , ΚΑΠΗ , και το νοσηλευτικό προσωπικό).
  • Την αδιαφορία της δημοτικής αρχής παρότι οι εργαζόμενοι έχουν συμβάσεις 12 μήνης διάρκειας η δημοτική αρχή αρνείται να καταβάλει στους εργαζόμενους  του προγράμματος <<Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής >> το σύνολο τον αποδοχών τους για τον μήνα Αύγουστο  εδώ και πέντε χρόνια.

Η δημοτική αρχή  ψάχνει για  άλλοθι , όχι μόνο αρνείται να λύσει πάγια και σοβαρά ζητήματα των εργαζομένων, αλλά ουσιαστικά απειλεί και εκβιάζει τους εργαζόμενους, καλώντας τους να συνεχίσουν να κάνουν υπομονή και να υποστούν για μια ακόμη φορά τις συνέπειες προβλημάτων που δεν τα δημιούργησαν οι ίδιοι, να συνεχίσουν να σκύβουν το κεφάλι χωρίς να διαμαρτύρονται και να δουλεύουν χωρίς να ξέρουν το αν και πότε θα πληρωθούν.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι θα κάνουμε οτιδήποτε για να μπορέσουν να πληρωθούν οι συνάδελφοι τα δεδουλευμένα τους. Δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων στης κοινωνικές δομές Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής. Αφορά κάθε εργαζόμενο και κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του.

Η αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει κάθε εργατική – λαϊκή οικογένεια πρέπει να βρει ενιαία απάντηση από τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα την φτωχή αγροτιά για να ανατραπεί .

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας την ΠΕΜΠΤΗ   1 Νοεμβρίου  2018   από τις 8.00 πμ ως 11.00 πμ και  συγκέντρωση έξω από   το  δημαρχείο του Δήμου Σουλίου   όπου  θα πραγματοποιηθεί   συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, για συμπαράσταση  στους  συναδέλφους, για την διεκδίκηση  των  δίκαιων  αιτημάτων  τους.

Απαιτούμε:

·        Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι.

·        Καμία απόλυση.

·        Μετατροπή των συμβάσεων  σε αορίστου χρόνου.

·        Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

·        Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.

·        Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ                                              ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *