Τέλος χρόνου σε 24 ώρες για το ΟΣΔΕ, αναπόφευκτες οι ποινές για δικαιώματα

Share Button

osde-plhrwmes-dikaiwmataΤελειώνει ο χρόνος για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ (Τετάρτη 15 Ιουνίου) και περισσότερες από 300.000 δηλώσεις σε σύνολο 780.000 περίπου φέτος δεν έχουν ακόμα εισαχθεί στο σύστημα.

Αυτό σημαίνει ότι όπως και να έχουν τα πράγματα, οι παραγωγοί που δεν καταφέρνουν να οριστικοποιήσουν τις δηλώσεις τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές ποινές που ανέρχονται σε 3% την ημέρα (καθυστέρησης) για τη βασική ενίσχυση και 1% την ημέρα για τη συνδεδεμένη.

Επικοινωνία του AgroNews με φορείς διαχείρισης των δηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, δείχνει ότι το πρόβλημα είναι γενικό, κανείς δεν είχε τη δυνατότητα να τρέξει πιο γρήγορα με βάση τις σύνθετες ανάγκες του ηλεκτρονικού συστήματος και όλοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι πύλες του ΟΣΔΕ άνοιξαν και φέτος πολύ αργά, δηλαδή στις 5 Μαΐου.

Από την άλλη πλευρά οι αρμόδιες αρχές δεν αφήνουν κανένα περιθώρια για άτυπη έστω παράταση της όλης διαδικασίας, αν και όλοι ξέρουν ότι με την τεχνική δομή της ηλεκτρονικής βάσης για να υπάρξει έκδοση αριθμού Μητρώου Παραλαβής (όπως γίνονταν τα παλιότερα χρόνια) θα πρέπει να υπάρξει και οριστικοποίηση της δήλωσης, πράγμα αδύνατο με βάση τις δυνατότητες των διαχειριστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *