Στο Γκέντεμποργκ της Σουδίας συνεχίζεται το ευρωπαϊκό ταξίδι του Γιώργου Κομίνη.
Ο 36χρονος διεθνής Θεσπρωτός ρέφερι μετά το απόλυτα επιτυχημένο του ντεμπούτο σε αγώνα διασυλλογικής διοργάνωσης στις 30 Ιουνίου στο Δουβλίνο θα διευθύνει τον αγώνα Γκέτεμποργκ (Σουηδία) – Πιάστ Γκλίβιτσε (Πολωνία) την Πέμπτη 21 Ιουλίου στο Γκέντεμποργκ στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League. Οι Σουηδοί βρίσκονται με το…ενάμιση πόδι στον 3ο γύρο καθώς θριάμβευσαν με 3-0 στην Πολωνία την περασμένη Πέμπτη και μόνο με θαύμα θα χάσουν την πρόκριση.
Η ΙΦΚ Γκέτεμποργκ ιδρύθηκε το 1904 και είναι από τους πλέον πετυχημένους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Σουηδία, ενώ είναι πολύ γνωστή στους φίλους του Παναθηναϊκού καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 31 χρόνια από τη μεγάλη πρόκριση των «πρασίνων» επί της πρωταθλήτριας τότε Σουηδίας στους «4» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (Γκέτεμποργκ-Παναθηναϊκός 0-1, Παναθηναϊκός Γκέτεμποργκ 2-2).
Οι δύο ομάδες είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους και την χρονιά 1990-91 για την φάση των «16» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με τον Παναθηναϊκό να προκρίνεται εκ νέου (Νίκη με 2-0 στην Αθήνα, ισοπαλία 2-2 στον επαναληπτικό της Σουηδίας).
Η Πιάστ Γκλίβιτσε τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Πολωνικού Πρωταθλήματος, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Λέγκια Βαρσοβίας πραγματοποιώντας μια εξαιρετική χρονιά.




