Το ΚΙΝΑΛ για την υποψηφιότητα Δημήτρη Δημητρίου στην Περιφέρεια Ηπείρου

Share Button

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κινήματος Αλλαγής Ηπείρου σε συνεδρίαση του την Πέμπτη 4/10/2018 με θέμα τις επικείμενες εκλογές 2ου βαθμού Αυτοδιοίκησης κατέληξε στην ακόλουθη απόφαση:

«Αποφασίζουμε  την πολιτική στήριξη του Δημήτρη Δημητρίου ως επικεφαλής ευρείας  αυτοδιοικητικής παράταξης  που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη και την εντολή των πολιτών για αλλαγή στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Δημήτρης Δημητρίου  είναι πτυχιούχος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1998  διδάκτορας του τμήματος Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει σημαντική  επιστημονική δράση με συμμετοχή σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και διδακτικό και συγγραφικό έργο ως  μέλος  επιστημονικών εταιριών όπως η Ελληνική Εταιρεία Βιολογικών Επιστημών, η Ελληνική Μικροβιολογική Εταιρεία κ.α.

Επαγγελματικά, από το 1993 είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Βιοανάλυση Επιστημονικά Εργαστήρια, η οποία αποτελεί Διαπιστευμένο Εργαστήριο Αναλύσεων Νερών και Τροφίμων.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για 21 χρόνια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος Γενικός Γραμματέας και Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.).

Πιστεύουμε ότι ως επικεφαλής μιας  προοδευτικής αυτόνομης  παράταξης που θα εκφράζει την συνεργασία  και συμπόρευση ευρύτερων κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της Ηπείρου, μπορεί να εγγυηθεί το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός σύγχρονου αναπτυξιακού προγράμματος  που θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο δημιουργικής προσπάθειας για τον τόπο μας.

Απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής και δημοκρατικού διαλόγου με  την κοινωνία των ενεργών πολιτών της Ηπείρου για την δημιουργία  μιας  ευρείας αυτοδιοικητικής παράταξης με όρους ισότιμης συμμετοχής , διαφάνειας και δημοκρατικής λειτουργίας στην διαμόρφωση της προγραμματικής αναπτυξιακής πρότασης και την λήψη όλων των κρίσιμων αποφάσεων.

Καλούμε του πολίτες της Ηπείρου να ανταποκριθούν  να γίνουν μέρος αυτής δημιουργικής συλλογικής προσπάθειας με επικεφαλής τον Δημήτρη Δημητρίου για   να ανοίξουμε ένα νέο οραματικό δρόμο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης  της Περιφέρειά μας.

Το Κίνημα Αλλαγής με όλες τις δυνάμεις του θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια».

***

Ο Δρ. Δημητρίου Δημήτριος αποφοίτησε το 1988 από το Τμήμα Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό « Λίαν Καλώς». Κατόπιν το 1989 προσλήφθηκε σε θέση Ε.Μ.Υ. (Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος) στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το 1998 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής με βαθμό «Άριστα» από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών εταιριών (Ελληνική Εταιρεία Βιολογικών Επιστημών, Society for Intestinal Microbial Ecology and Diseases, Ελληνική Μικροβιολογική Εταιρεία, Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Πληροφορικής) και έχει να επιδείξει συμμετοχή με ανακοινώσεις σε πολλά Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια καθώς και Δημοσιεύσεις σε Διεθνή και Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά προγράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *