Το 2017 παραδίδεται στην κυκλοφορία η Ιονία Οδός-Προβλήματα σε τρία σημεία

Share Button

Χρονιά παράδοσης των μεγάλων αυτοκινητόδρομων είναι το 2017. Μπορεί στη συνείδηση του κόσμου οι πολυετείς καθυστερήσεις στα έργα να κλόνισαν την αξιοπιστία των εξαγγελλόμενων χρονοδιαγραμμάτων, ωστόσο πλέον δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο επέκτασης των χρονοδιαγραμμάτων. Σχεδόν το σύνολο των δρόμων θα παραδοθεί στην κυκλοφορία έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ τα μικρά εναπομείναντα τμήματα θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο.

Οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να παραδοθούν λειτουργικά έως τις 31 Μαρτίου και όποιες εργασίες απομείνουν έως τα τέλη Αυγούστου.Πώς θα παραδοθούν, λοιπόν, οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι;

 

Ιονία Οδός

Η εικόνα στον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου – Ιωαννίνων δείχνει να έχει αλλάξει σημαντικά το τελευταίο έτος, χάρη και στις… μισθώσεις γης από την ίδια την ΤΕΡΝΑ (1.746 στρέμματα από 363 ιδιοκτήτες). Τα προβλήματα παραμένουν σε τρία σημεία, όπου καθυστέρησαν οι απαλλοτριώσεις: Στα πρώτα δέκα χιλιόμετρα του έργου, στην περιοχή Ρίζας, πριν από τη σήραγγα της Κλόκοβας. Στην περιοχή Κρίκελλου (105-108ο χλμ.), όπου τα κακά εδάφη περιορίζουν τις δυνατότητες επιτάχυνσης των εργασιών (το πιθανότερο είναι η κυκλοφορία για 3 χλμ. να διοχετεύεται στον ένα κλάδο). Και στην περιοχή του στρατοπέδου Παπαγεωργίου (185-187ο χλμ.), όπου ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις. Να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο δεν θα παραδοθεί στην Ιονία Οδό κανένας από τους 5 σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ) του άξονα, ωστόσο καταβάλλεται προσπάθεια να λειτουργούν τουλάχιστον επαρκή πρατήρια καυσίμων, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα… Εγνατίας Οδού.

 

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *