Το “Kids Save Lives” στα σχολεία της Περ.Ηπείρου-Ξεκίνημα την Τρίτη από τον Παραπόταμο

Share Button

Τα παιδιά, μπορούν να μάθουν πρώτες βοήθειες στο σχολείο όπου είναι το ιδανικό περιβάλλον, καθώς εκεί η μάθηση είναι η κύρια δραστηριότητα.
Οι δεξιότητες της βασικής υποστήριξης της ζωής είναι απλές, διασκεδαστικές, πολλές φορές, εύκολες στη διδασκαλία και τη μάθηση, και με μόλις τέσσερις ώρες της σχολικής τους ζωής, τα παιδιά μπορούν να διδαχθούν τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται για να σώσουν μια ζωή! Οι δεξιότητες που αποκτώνται αυξάνουν την αυτοεκτίμηση των μαθητών, το αίσθημα προσωπικής ευθύνης, καθώς και την έννοια του προσωπικού καθήκοντος στην κοινωνία.
Το KidsSaveLives, είναι ένα προτεινόμενο πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), εγκεκριμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει όλα τα παιδιά του κόσμου στις πρώτες βοήθειες.
Μετά την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το KidsSaveLives επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστικό στόχο την εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας και Εκπαιδευτικών στην Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ώστε στο μέλλον να υπάρξει ένα μεγαλύτερο δίκτυο ενήλικων διασωστών.
Ο οργανισμός KIDSSAVELIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας ξεκινάει στις 24 Ιανουαρίου 2018 τις εκπαιδεύσεις στα σχολεία της Περιφέρειας Ηπείρου από τον Νομό Θεσπρωτίας και από το Δημοτικό Σχολείο Παραποτάμου.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με την εκπαίδευση των υπόλοιπων σχολείων του Νομού που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *