Τ.Κ.Λαδοχωρίου: Αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκευή προβλήτας φόρτωσης – εκφόρτωσης αδρανών υλικών στα Τσιμέντα

Share Button

Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Λαδοχωρίου με την αριθμ. 2/14-7-2017 ομόφωνη απόφασή του γνωμοδότησε αρνητικά για την κατασκευή προβλήτας φόρτωσης – εκφόρτωσης αδρανών υλικών στη θέση Όρμο Τσιμέντα Λαδοχωρίου. Την απόφαση αυτή μετέφερα και ως Πρόεδρος της ΤΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, το οποίο την υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία.

Το ίδιο έπραξα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου το οποίο όμως ψήφισε θετικά για την επένδυση και αρνητικά για την τοπική μας κοινωνίας, αγνοώντας πλήρως τις σημαντικές παρατηρήσεις που κάναμε, όπως η απουσία έγκρισης περιβαντολογικών όρων, το γεγονός ότι υπάρχει σε πολύ κοντινή απόσταση αρχαιολογικό χώρος, παραλία (ζαβαλή), καθώς και ότι η εν λόγω επένδυση θα προκαλέσει αυξημένο θόρυβο, οπτική ρύπανση, θολερότητα της θαλάσσης, σκόνη, διατάραξη του οικοσυστήματος και αύξηση του συγκοινωνιακού φορτίου.

Αλγεινή εντύπωση μας έκανε η στάση τόσο των περιφερειακών συμβούλων της Θεσπρωτίας οι οποίοι δεν μας στήριξαν, όσο και η επιμονή του κ. Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας να προχωρήσει η επένδυση ακόμα και χωρίς ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη περιβαλλοντολογική μελέτη.

Ως Πρόεδρος της Τ.Κ. Λαδοχωρίου δηλώνω ξεκάθαρα ότι με την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λαδοχωρίου δεν θα παίξει κανένας.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λαδοχωρίου

Βασίλειος Χρυσικόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *