Φρένο στην παραφιλολογία από τον Άδωνι: «Ο Αντώνης Μπέζας είναι διαμάντι»

Share Button

«Φρένο» σε όσους επιχείρησαν τις τελευταίες ημέρες να χρεώσουν στον Αντώνη Μπέζα, αυτά που δεν του απέδωσαν ούτε οι προστατευόμενοι μάρτυρες της δικογραφίας της Novartis… έβαλε το βράδυ της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόρασης, ο πρώην υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Αντώνης Μπέζας, ως υφυπουργός Υγείας, ουδέποτε κατονομάστηκε από τους προστατευόμενους μάρτυρες, αναφέρθηκε όμως σ’ αυτόν ονομαστικά ότι υπέγραψε δελτίο τιμών φαρμάκων τον Αύγουστο του 2013, ο Άδωνις Γεωργιάδης, στη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.

Με αφορμή την αναφορά αυτή του κ. Γεωργιάδη, ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες σχετική παραφιλολογία με δημοσιεύματα ότι «ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάρφωσε τον Μπέζα».

«Όποιος το λέει αυτό, δεν ξέρει τι του γίνεται. Εγώ δεν ενέπλεξα τον Αντώνη Μπέζα, τον οποίο υπερεκτιμώ και ήταν καταπληκτικός υφυπουργός», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο γιαννιώτικο τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε και εξήγησε αυτό ακριβώς που είπε στη Βουλή, ότι δηλαδή:

«Στην αναφορά ενός εκ των μαρτύρων ότι εγώ έβαλα τον Μπέζα να υπογράψει το επίμαχο δελτίο τιμών του Αυγούστου 2013, ότι το έκανα διότι ήθελα να ξεκαρφωθώ και ενώ είχα την αρμοδιότητα έβαλα τον Αντώνη Μπέζα να υπογράψει, απάντησα πως αυτό δείχνει την πλημμέλεια της Εισαγγελέως, διότι στο συγκεκριμένο δελτίο την αρμοδιότητα τυπικά την είχε ο κ. Μπέζας.

Τονίζω τη λέξη τυπικά, διότι από την αρχή εγώ είχα πάρει το φάρμακο, εγώ είχα την πολιτική ευθύνη, σε κανένα απολύτως σημείο δεν είχε την ευθύνη του φαρμάκου ο κ. Μπέζας, απλά υπέγραψε το συγκεκριμένο δελτίο ο κ. Μπέζας γιατί αυτός είχε εκείνη την περίοδο τυπικά την αρμοδιότητα για το δελτίο φαρμάκου.

Γι’ αυτό είπα στη συνέχεια στη Βουλή ότι δεν έχει τίποτα το κακό αυτό το δελτίο. Το δελτίο το οποίο λέγεται επίμαχο λόγω της αναφοράς του ψευδομάρτυρα, είναι μια χαρά δελτίο, εγώ έχω την ευθύνη του δελτίου και όχι ο κ. Μπέζας, ο κ. Μπέζας το υπογράφει όμως, γιατί είχε την τυπική αρμοδιότητα».

Από την άλλη μεριά, οι σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ του Αντώνη Μπέζα και του Άδωνι Γεωργιάδη είναι γνωστές και το γεγονός αυτό ο τελευταίος το εξέφρασε για μια ακόμη φορά μεγαλοφώνως και με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση:

«Ο κ. Μπέζας ήταν «διαμάντι», υφυπουργός «διαμάντι»… Μα σας λέω ότι ήταν «διαμάντι» και είναι απολύτως σαφές ότι από την πρώτη ημέρα, ασχέτως της τυπικής αρμοδιότητας, την ευθύνη του φαρμάκου την είχα εγώ», επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα

ΦΩΤΟ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *