Φωτιά σε πλοίο στην Ηγουμενίτσα – Απομακρύνθηκαν σώοι οι 538 επιβάτες (+εικόνες, +βίντεο)

Share Button

Συναγερμός σήμανε στις αρχές το πρωί από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο «Olympic Champion» της ΑΝΕΚ, ενώ αυτό βρισκόταν κοντά στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες εκδηλώθηκε λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι, στο γκαράζ του πλοίου. Άμεσα δόθηκε εντολή για επιστροφή του στο λιμάνι.

Οι 538 επιβάτες και τα 75 μέλη του πληρώματος έχουν αποβιβαστεί με ασφάλεια στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και θα αναχωρήσουν για τον τελικό τους προορισμό με άλλο καράβι το Σάββατο το βράδυ ή την Κυριακή το πρωί.

Δύο άτομα χρειάστηκαν να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο Υγείας της περιοχής, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά κρίνεται ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο στελέχη του Λιμενικού, ο πρόεδρος του ΟΛΗΓ Ανδρέας Νταής και ο ιδιοκτήτης της Euroline και εμπορικός αντιπρόσωπος της Anek lines για την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα Σταύρος Μπακολιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *