Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την 1η θέση του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής 2018 στα Γιάννενα

Share Button

Στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού Σχολείου που διοργανώνεται από την WRO Hellas  έλαβε μέρος το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι o «Εποικισμός του Άρη». Ο διαγωνισμός αρχικά έγινε σε περιφερειακό επίπεδο σήμερα στα Ιωάννινα και θα ολοκληρωθεί σε πανελλαδικό επίπεδο μετά την επιλογή των καλύτερων κατασκευών ανά περιφέρεια. Από το σχολείο συμμετείχαν δύο ομάδες εργασίας που αποτελούνται από μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων με ευθύνη της εκπαιδευτικού Πληροφορικής Σπυράτου Ευαγγελίας, παρουσιάζοντας δύο κατασκευές, οι οποίες κινούνται με αυτοματισμούς μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η κατασκευή της μίας ομάδας αφορά σε μια μελλοντική αποικία στον Άρη ενώ η δεύτερη στην κίνηση ενός διαπλανητικού τρένου. Οι μαθητές εργάζονται εδώ και 5 μήνες με υπερβάλλοντα ζήλο και ενδιαφέρον, ενώ ξεπέρασαν σε ευρηματικότητα κατά πολύ ακόμη και τους δασκάλους τους. Για τον προγραμματισμό και τον αυτοματισμό αυτών των κατασκευών οι μαθητές χρησιμοποίησαν τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch και οι κατασκευές είναι φτιαγμένες με δομικά στοιχεία Lego.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας συμμετείχε με δύο ομάδες, του Δημοτικού Σχολείου Πλαταριάς και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών.

Στην Α΄ ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές: Δόσης Άγγελος, Κωνσταντή Γεωργία, Μητσινάκης Γεώργιος, Ντεγκάνη Αρετή, Ντεγκάνη Δημήτριος

Στη Β΄ ομάδα συμμετείχαν οι μαθητές: Κάντα Κωνσταντίνα, Κουλούρη Σοφία, Κουλούρης Σπυρίδων, Κωνσταντή Δέσποινα, Μαραγκάκης Γεώργιος, Παλπάνη Δέσποινα.

 

Το παρών έδωσε και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Ηγουμενίτσας Γιώργος Ντάνης

“Μας γεμίζει αισιοδοξία και χαρά η όρεξη για δημιουργία των μικρών μαθητών που με την χρήση STEM και φυσικά την υποστήριξη των δασκάλων τους ανέπτυξαν πρότζεκτ τα οποία στο σύνολο τους αξίζουν να βραβευτούν. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε και η παρουσία νηπιαγωγείου στον διαγωνισμό.
Θέλω να συγχαρώ τον φίλο Δημήτρη Κράββαρη γιατί ως Οργανωτικός υπεύθυνος του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης (W.R.O. Hellas) για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ήπειρο έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενεργοποίηση των σχολείων και στην διενέργεια δράσεων όπως η σημερινή οι οποίες πραγματοποιούνται με μεγάλη επιτυχία.
Επίσης συγχαρητήρια πρέπει να δώσουμε και στην ΠΕΔ Ηπείρου που υποστηρίζει την διοργάνωση ενισχύοντας με τα αναγκαία υλικά για τον διαγωνισμό.
Ως Θεσπρωτός δεν μπορώ παρά να είμαι υπερήφανος για την παρουσία στον διαγωνισμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσα με δύο ομάδες, του Δημοτικού Σχολείου Πλαταριάς και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών.”, υπογράμμισε ο κ.Ντάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.