Φ. Γεννηματά από τα Γιάννενα: Η χώρα χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση, μία άλλη πολιτική

Share Button

fofiΣτα «τρία άλφα» που θα ξαναδημιουργήσουν αξία για τη χώρα, την Αλληλεγγύη, την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, σε ομιλία της σε εκδήλωση στα Ιωάννινα.

«Η χώρα χρειάζεται μια κοινωνική συμφωνία βασισμένη σε μια νέα σχέση κράτους- κοινωνίας- αγοράς, που «θα παρέχει ισχυρά φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις», οι οποίες, με τη σειρά τους, μπορούν να δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», «μια συμφωνία των κοινωνικών εταίρων η οποία θα διασφαλίζει τουλάχιστον για ένα μεσοδιάστημα τις σημερινές αποδοχές των εργαζομένων και θα στοχεύει στη δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά. «Είναι η ώρα να μιλήσουμε για εργαζόμενους και όχι απασχολούμενους» είπε χαρακτηριστικά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για έλλειψη σχεδιασμού και επικοινωνιακά κόλπα, ενώ εξέφρασε ανησυχία για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Αναφερόμενη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος». Προσέθεσε ότι η ΝΔ «παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα», «δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, συνοχή και αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας, για έξοδο από την κρίση», ενώ «υιοθετεί καθαρά διχαστική- λαϊκίστικη προσέγγιση στα θέμα της εξωτερικής πολιτικής».

«Μαζί έχουμε τη δύναμη να τους χαλάσουμε αυτό το πάρτι για δύο, που βλάπτει τη χώρα.

Η χώρα χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση μία άλλη πολιτική

Χρειάζεται, εθνική γραμμή με τρεις στόχους:

-Την επιτάχυνση τολμηρών προοδευτικών μεταρρυθμίσεων

-Την αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους

-Την μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% για τα έτη 2018-2020», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *