Έγκριση δύο έργων για το Δ.Ηγουμενίτσας στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020

Share Button

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 η Επιτροπή Παρακολούθησης του Διασυνοριακού Προγράμματος Ελλάδα – Αλβανία 2014 – 2020 που συνεδρίασε στο Μπεράτι της Αλβανίας, ενέκρινε την υλοποίηση 19 καινούριων έργων.

Η επιτυχία για τον Δήμο Ηγουμενίτσας είναι διπλή, καθώς εγκρίθηκαν δύο έργα, ένα στον Άξονα 1 στο οποίο είναι επικεφαλής και ένα στον Άξονα 2 ως εταίρος.

Ειδικότερα, στον Άξονα εγκρίθηκε το έργο με τίτλο «UseofIoT-enabledandSmartGrid-readyBuildingManagementSystemsforEfficientEnergySavinginPublicBuildings» και ακρωνύμιο «TARGET», προϋπολογισμού 1.148.679,00€. Το έργο αφορά στη χρήση προηγμένων (IoT-enabled και Smart Grid-ready) συστημάτων ελέγχου κτιρίων (BMS) για την εξοικονόμηση ενέργειας και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης για κτίρια του δημοσίου τομέα, με εφαρμογή των παραπάνω τεχνολογιών στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Στον Άξονα 2 εγκρίθηκεπροςυλοποίησητοέργομετίτλο «Support stakeholders tackle strategic innovation in tourism in peripheral, remote &sparsely populated areas with resilient heritage offers and place based investments in the Cultural and Creative Industries» και ακρωνύμιο “SMARTiMONY”, προϋπολογισμού 695.846,42€. Το έργο αφορά στην ενίσχυση των διασυνοριακών στρατηγικών συνεργασιών για την προώθηση καινοτόμων πρακτικών στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς και του τουριστικού προϊόντος στην διασυνοριακή περιοχή, μέσα από την υλοποίηση ενός «Πολιτιστικού Βιωματικού Διαδρόμου» (Experiential Heritage Corridor) ως μία πολυ-αισθητηριακή τουριστική εμπειρία με τη χρήση της τεχνολογίας πολυμέσων στην περιοχή παρέμβασης του έργου.

Το αποτέλεσμα αυτό αποδεικνύει για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του Δήμου Ηγουμενίτσας για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και του Δήμου γενικότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *