Έκθεση νομισματικής συλλογής του εκπαιδευτικού Δημήτρη Θωμάζου στο Α’Δημοτικό Σχολείο (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Έκθεση νομισμάτων και χαρτονομισμάτων της ιδιωτικής συλλογής του εκπαιδευτικού του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας Δημήτρη Θωμάζου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

Ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Κύλλας παραχώρησε τον χώρο για τον σκοπό αυτό και ανέλαβε την άρτια οργάνωση της συλλογής.

Τα νομίσματα που εκτέθηκαν προέρχονται κυρίως από την Ελλάδα, καλύπτοντας την περίοδο από τον 18ο αιώνα μέχρι την κατάργηση της δραχμής ως ανταλλακτικού μέσου, αλλά και από άλλες χώρες του παγκόσμιου χάρτη.

 

 

Τις πρωινές ώρες οι μαθητές του σχολείου επισκέφθηκαν το χώρο της έκθεσης ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας η έκθεση ήταν ανοιχτή για τον κόσμο με ελεύθερη είσοδο.

Για την καλύτερη κατανόηση της ιστορικής διαδρομής και την εξελικτική πορεία της δραχμής υπήρχε κατάλογος – βιβλίο στο οποίο καταγραφόταν η ιστορία καθενός από τα ελληνικά νομίσματα. Με αυτόν τον τρόπο μικροί και μεγάλοι συνειδητοποίησαν μέσω των επιγραφών, των συμβόλων και των παραστάσεων που κοσμούν τις όψεις των νομισμάτων τις σπουδαίες μαρτυρίες ενός ιστορικού πολιτισμού που εκτυλίχθηκε από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους μέχρι τη νομισματική μας ένωση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *