Ένας ηγέτης μπροστά από την εποχή του! του Γιώργου Β. Ντάνη

Share Button

Ηγέτης χαρισματικός, φιλελεύθερος και δημοκράτης, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πορεύτηκε τον δρόμο της αλήθειας και της πρόκλησης, ενώ οραματίστηκε μια Ελλάδα ισχυρή με λόγο δυνατό στην ευρωπαϊκή σκηνή, σύγχρονη και δημοκρατική.
Εκτελώντας ότι του υπαγόρευε η συνείδηση του, διατύπωσε πρωτοποριακές για την εποχή προτάσεις δείχνοντας τον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο και αψηφώντας το όποιο προσωπικό και πολιτικό κόστος.

Υπόδειγμα κοινοβουλευτικού ανδρός αγωνίστηκε για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, τιμώντας την ψήφο του Ελληνικού λαού και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ με λίγα, δυστυχώς, στελέχη της κεντροαριστεράς συνέβαλε τα μέγιστα στον εξευρωπαϊσμό της χώρας μας και τελικά στην εδραίωση της θέσης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με το εγνωσμένο κύρος, την αποτελεσματικότητα και την άριστη διπλωματία που τον χαρακτήριζε, υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα, η οποία ξεπερνούσε τα στενά σύνορα της Ελλάδας.
Ως άνδρας Φιλελεύθερος, Δημοκράτης και Ευρωπαϊστής, όπως ο ίδιος περιέγραψε την πολιτική του πορεία, ξεκίνησε φιλελεύθερος και τερμάτισε φιλελεύθερος.

Γεώργιος Β. Ντάνης
Διευθυντής Ηπείρου του ΚΕΑΣΜ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *