Έφη Αχτσιόγλου: Οριστική λύση στο πρόβλημα των εργατικών κατοικιών

Share Button

Παραχωρητήρια σε 11.134 οικογένειες που έχουν παραχωρητήρια του πρ. ΟΕΚ ακόμη και από το 1978 αφορά η τροπολογία που κατατέθηκε, υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η υπουργός έκανε λόγο για «οριστική λύση στο πρόβλημα των εργατικών κατοικιών», επισημαίνοντας ότι αφορά 150 οικισμούς και 11.134 κατοικίες.

«Θα οριστεί ενιαία τιμή, δίκαιη και συμφέρουσα για τους οικιστές, και τρόποι διευκόλυνσης της πληρωμής με τελικό σκοπό να αποκτήσουν γρήγορα την κατοικία τους», υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας αναφέροντας μετά από σχετική ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Θραψανιώτη ως κριτήρια προσδιορισμού της τιμής την γεωγραφική περιοχή, την παλαιότητα, τον τρόπος κατασκευής κ.α.
Η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι «ξεκινάμε να δίνουμε μία οριστική λύση. Θα εκκαθαριστεί η εκκρεμότητα συνολικά» και πρόσθεσε ότι «οι συνέπειες της εκκρεμότητας ήταν να μην έχουν τα σπίτια τους ή να μην έχουν τίτλους ιδιοκτησίας αλλά και διαρκή μείωση των εσόδων. Ακόμη και αυτοί που έχουν παραχωρητήρια είναι σε υψηλές τιμές και πολλοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Τα τελευταία 30 χρόνια υπάρχει μία μεταβολή στα χαρακτηριστικά των δικαιούχων, έγιναν συνταξιούχοι ή άνεργοι κ.λπ.».
«Είναι πολύ σημαντική τροπολογία, αφορά πολύ κόσμο», συμφώνησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ζητώντας την επανασύσταση του ΟΕΚ.

Θετική εμφανίσθηκε και η Χρυσή Αυγή.

naftemporiki.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *