Ήττα στην πρεμιέρα της Football League για τον Θεσπρωτό, 2-1 από τη Νίκη Βόλου

Share Button

Ξεκίνημα με το….αριστερό για τον Θεσπρωτό στο πρωτάθλημα της Football League. Η ομάδα της Ηγουμενίτσας μπήκε με το ξεκίνημα στα βαθιά και….πνίγηκε γνωρίζοντας την ήττα από την ανώτερη Νίκη Βόλου με σκορ 2-1.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα παρέταξε την ομάδα με επτά ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ, ενώ στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν τέσσερα από τα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού. Το ηχηρότερο όνομα όλων Σαντιάγκο Χερνάν Βιγιαφάνε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο έτερος Αργεντινός Κρίστιαν Ραμίρεζ στο χώρο της μεσαίας γραμμής, αμυντικός μέσος Κώστας Κολτσίδας και ο σέντερ φορ Χρήστος Κολλάς.

Η Νίκη πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα, είχε την υπεροχή χωρίς όμως να μπορεί να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Θεσπρωτού.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφηκε στο 10ο λεπτό με τον Ροχάνο να κερδίζει την κεφαλιά όμως η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 22ο λεπτό οι Βολιώτες απείλησαν εκ νέου αλλά στο ανάποδο “ψαλίδι” του Μπαλάφα η μπάλα πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Κωνσταντάκο.

Στο 36ο λεπτό, ο Ντομίνγκεθ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Παγώνης γύρισε με κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας, όμως δεν βρέθηκε κανείς παίκτης της Νίκης να εκμεταλλευτεί την επικίνδυνη στιγμή.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Νίκη ανέβασε στροφές με τους παίκτες του Ρότσα να δείχνουν να έχουν χάσει την συνοχή και την αυτοσυγκέντρωσή τους.

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 41ο λεπτό. Ο Τσιώλης πέρασε κάθετα στην περιοχή για τον Ροχάνο, το πλασέ όμως του Αργεντινού, απομάκρυνε με τα πόδια ο Κωνσταντάκος σε κόρνερ, ενώ στο 45ο λεπτό το σουτ του Τσιώλη σταμάτησε στο δοκάρι.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Θεσπρωτός αντέχει την πίεση που δέχθηκε, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Κρουθ από θέση τετ α τετ πάσαρε πλάγια στον επερχόμενο Ροχάνο, ο οποίος από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Το β’ημίχρονο

Στην επανάληψη η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι αυτοί που είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 52ο λεπτό απείλησαν με τον Κωνσταντάκο να απομακρύνει το επικίνδυνο σουτ του Ροχάνο, ενώ ο εξαιρετικός πορτιέρο του Θεσπρωτού απέκρουσε το σουτ του Βοσνιάδη λίγα λεπτά αργότερα.

Στο 57ο λεπτό, οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ. Ο δαιμόνιος Ροχάνο σούταρε από πλεονεκτική θέση, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο ασταμάτητος Ροχάνο που έκανε άνω κάτω την άμυνα του Θεσπρωτού διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 “σφραγίζοντας” τη νίκη της ομάδας του.

Στο διάστημα που απέμενε μέχρι τη λήξη ο Ρότσα με ορισμένες διορθωτικές κινήσεις και την είσοδο του Χάρη Μπίκα προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Ο Θεσπρωτός αναθάρρησε και στο 74ο λεπτό ο Μάουρο Νταλακόστα που είχε περάσει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή με πλασέ στην κίνηση έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα αφού η μπάλα πέρασε από τον Αποστολίδη μετά τη σέντρα του από τα δεξιά του Γώγου μειώνοντας το σκορ. Η…αναλαμπή δεν είχε συνέχεια με τον Θεσπρωτό να μην απειλεί ουσιαστικά.

Στο 85ο λεπτό οι γηπεδούχοι πλησίασαν σε ένα τρίτο γκολ όταν ο Καπός πλάσαρε από κοντά, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κωνσταντάκου με την βοήθεια και των αμυντικών.

Νίκη Βόλου (Χοβέ): Αποστολίδης, Παγώνης, K. Kυριακίδης, Βοσνιάδης, Μπαλάφας (75ο Μπιτσάκος), Τσιώλης (86ο Γκαρσία), Αλιατίδης,Ιορδανίδης, Ντομίνγκεθ, Κρούθ, Ροχάνο (78ο Καπός)

Θεσπρωτός (Ρότσα): Κωνσταντάκος, Κωνσταντίνου Ε. (37ο λ.τρ. Καρβούνης), Βιγιαφάνιε, Σταυρίδης, Νόνης, Κολτσίδας, Ευθυμίου (69ο Μπίκας), Ραμίρες, Γώγος, Κωνσταντίνου Β. (62o Νταλακόστα), Κολλάς.

Με πληροφορίες από το www.goalpost.gr

 

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(1η αγωνιστική)

Αιγάλεω – Καλαμάτα 0-2 (30′ Βουκμίροβιτς, 90 Καζβιρόπουλος)

Καβάλα – ΠΟ Τριγλίας 4-1 (14′ Παπαδόπουλος Β., 56′ Μελισσόπουλος, 75′ Ορφανίδης,  89′ Βόζαλικ/90’+)

Ιάλυσος – ΟΦ Ιεράπετρας 0-0

Ασπρόπυργος – Ολυμπιακός Βόλου 2-2 (37′ αυτογκόλ, 84ο Κάκκο / 45′ Φαζός, 51’Τσίτας)

Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός 2-1

Βέροια – Διαγόρας 0-0

Ιωνικός – Τρίκαλα 0-0

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

(2η, 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, 3 μ.μ.)

Διαγόρας-Τρίκαλα

Θεσπρωτός-Ιωνικός Νικαίας

Καβάλα-Αιγάλεω

Καλαμάτα-Ιαλυσός

Ολυμπιακός Βόλου-Βέροια ΝΠΣ

ΟΦ Ιεράπετρας-Νίκη Βόλου

ΠΟ Τρίγλιας-Ένωση Ασπροπύργου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *