Ανακοίνωση Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας για τις συντάξεις

Share Button

Η κυβέρνηση Α. Τσίπρα κατέθεσε χθες, Δευτέρα, προς αξιολόγηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019 με δυο σενάρια:

Στο βασικό σενάριο για το 2019 που προβλέπεται η περικοπή των συντάξεων το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται στο 4,2% του ΑΕΠ.

Στο σενάριο προθέσεων που δεν περιλαμβάνει τις περικοπές στις συντάξεις το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχεται στο 3,6% του ΑΕΠ.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί το Νοέμβριο, σε έκτατο Γιούρογκρουπ. Από ποιους; Αυτό είναι σαφές και δεδομένο. Από τους δανειστές, απορρίπτοντας ή αποδεχόμενοι τις ικεσίες και τις εκλογικές σκοπιμότητες της ελληνικής κυβέρνησης.

Το διπλό προσχέδιο προϋπολογισμού που κατατέθηκε, εκτός από άθλια, σαδιστική επιχείρηση ψηφοθηρίας-πολιτικής ομηρίας των παλιών συνταξιούχων, είναι η πιο κραυγαλέα, έμπρακτη ομολογία, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, πως αποδέχεται ότι η δημοσιονομική πολιτική της χώρας καθορίζεται από τους δανειστές. Πως όλοι οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα είναι πλέον «κανονική χώρα» που «ορίζει τις τύχες και το μέλλον της» και ότι οι «εξωτερικοί καταναγκασμοί» αποτελούν πλέον μνημονιακό παρελθόν είναι ένα πελώριο ψέμα, μια τεράστια απάτη.

Οι απατηλές προθέσεις της κυβέρνησης φωνάζουν από μακριά. Αυτοί εκλιπαρούν τα ξένα αφεντικά τους να τους δώσουν αναστολή εκτέλεσης των συντάξεων μέχρι τις επόμενες εκλογές και την επομένη των εκλογών, με όποια κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι θα στηθούν στο απόσπασμα οι συντάξεις. Αυτοί θέλουν τώρα να ξαναπαίξουν το απατηλό έργο των εκλογών του 2015 που τους έφερε στην κυβέρνηση. Προεκλογικά υποσχέσεις για κατάργηση των μνημονίων και των αντιλαϊκών μέτρων και μετεκλογικά επιβολή νέου μνημονίου και αβάσταχτα αντιλαϊκά μέτρα. Έτσι και τώρα θα δημαγωγούν ασύστολα προεκλογικά για την κατάργηση δήθεν των περικοπών που επέβαλαν οι ίδιοι στις συντάξεις και μετεκλογικά οι συντάξεις θα σαρωθούν. Εκτός κι αν τα ξένα αφεντικά τους αποφασίσουν να μην δώσουν αναστολή στην εκτέλεση των συντάξεων, που θα σήμαινε ότι αποφάσισαν να εκτελέσουν πολιτικά το ΣΥΡΙΖΑ, πετώντας τον σαν στημένη λεμονόκουπα.

Απέναντι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και τα βάρβαρα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των ξένων πατρώνων τους, μπορεί και πρέπει να ορθώσει ανάστημα ο λαός μας για να τους χαλάσει τα σχέδια και να διεκδικήσει με τον αγώνα του την κατάργηση των περικοπών των συντάξεων και την ανατροπή όλων των μνημονιακών μέτρων που έχουν μαυρίσει τη ζωή του.

Ηγουμενίτσα 16-10-2018

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *