“Απέδρασε” με την ισοπαλία (1-1) από τον Αλμυρό ο Θεσπρωτός με “λυτρωτή” τον Γώγο στο 90′-Μπορούσε ακόμη και τη νίκη το πλατανόφυλλο

Share Button

Στον Αλμυρό του Βόλου κατάφερε να σπάσει το ρόδι και να κάνει σεφτέ ο Θεσπρωτός στο πρωτάθλημα της Football League.

Το πλατανόφυλλο “τσίμπησε” τον βαθμό της ισοπαλίας από τον Ολυμπιακό Βόλου με σκορ 1-1 σπάζοντας το αρνητικό σερί των τριών ηττών στους ισάριθμους αγώνες που προηγήθηκαν.

Σε μία αναμέτρηση που διεξήχθει στο στάδιο Αλμυρού «Αθ. Ραγάζος», oι τυπικά γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο απέναντι σε έναν μεταμορφωμένο προς το καλύτερο Θεσπρωτό που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στην επανάληψη.

Η ομάδα της Ηγουμενίτσας περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον Ολυμπιακό, σπατάλησε δύο πολύ μεγάλες φάσεις που δημιούργησε έχοντας ως  μοιραίο παίκτη τον Αργεντινό Ραμίρεζ αλλά “λυτρώθηκε” στο τέλος με τον Τάσο Γώγο να χαρίζει τον πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Οι ποδοσφαιριστές του Ρότσα δεν έδειξαν να επηρεάζονται από την οδύσσεια του μακρινού ταξιδιού της επιστροφής από την Ρόδο με την ομάδα να έχει ουσιαστικά δύο ημέρες προετοιμασίας.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Ελληνοαργεντινός τεχνικός του Θεσπρωτού για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος παρέταξε το πλατανόφυλλο ακριβώς με την ίδια ενδεκάδα όπως και στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Διαγόρα σε μία διάταξη 4-5-1 με τον Κολλά μοναδικό προωθημένο.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με τερματοφύλακα τον Μακρυωνίτη, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Γραικός, Παπαϊωάννου, Βοσνακίδης και Μπουτζίκος. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Τσιάρας, Ρόκας και Στεφάνοβιτς, με τους Κουτσιανικούλη, Σκοπελίτη να αγωνίζονται στις δύο πτέρυγες και τον Στέλιο Πόζογλου στην κορυφή της επίθεσης που αγωνίστηκε απέναντι στην προηγούμενη ομάδα του.

Το α’ημίχρονο

Η πρώτη καλή φάση καταγράφηκε στο 8ο λεπτό. Ο Στεφάνοβιτς επιχείρησε σέντρα από τα αριστερά, ο Τσιάρας πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεσπρωτού.

Ο Θεσπρωτός απάντησε δύο λεπτά αργότερα αγγίζοντας το γκολ. Ο Κολλάς σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή, μετά από μεταβίβαση του Ευθυμίου, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μακρυωνίτη σε μία εξαιρετικά άτυχη στιγμή για τον στράικερ των “κιτρινόμαυρων”.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν στο σκορ στο 20ό λεπτό. Ο Κουτσιανικούλης με εξαιρετική ενέργεια έβγαλε τον Πόζογλου σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αυτός πλάσαρε και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κινάλη σκοράροντας κόντρα στην παλιά του ομάδα στο ντεμπούτο του στην αρχική ενδεκάδα των “ερυθρολεύκων”.

Οι Βολιώτες απείλησαν εκ νέου στο 25ο λεπτό αλλά στο δυνατό σουτ του Σκοπελίτη η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κίναλη, ενώ στο 29ο λεπτό έφθασαν μια ανάσα από το 2ο γκολ αλλά ο “κεραυνός” του Στεφάνοβιτς βρήκε πρώτο το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στο αριστερό για να σωθεί η εστία του Θεσπρωτού από βέβαιη παραβίαση.

Το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο 30ό λεπτό με τον Στεφάνοβιτς να σουτάρει και την μπάλα να χτυπάει σε σώμα αμυνόμενου και να καταλήγει σε κόρνερ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Παπαϊωάννου πήρε την κεφαλιά με τον Κινάλη να αποκρούει σωτήρια στερώντας από τον Ολυμπιακό το δεύτερο γκολ.

Αφού ο Θεσπρωτός γλίτωσε το δεύτερο γκολ, απείλησε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι στο 41ο λεπτό αλλά στην κεφαλιά του Νταλά Κόστα η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Γιδόπουλου.

Το β’ημίχρονο

Η πρώτη αξιόλογη φάση στην επανάληψη άνηκε στους γηπεδούχους (51′) όταν στην σέντρα του Γραικού από τα δεξιά η κεφαλιά του Σκοπελίτη δεν βρήκε το στόχο.

Στο 62ο λεπτό, ωραία μπαλιά του Κουτσιανικούλη στον Πόζογλου, το σουτ του τελευταίου πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Κίναλη.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Θεσπρωτός βρέθηκε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην μεγάλη περιοχή του Γιδόπουλου, αλλά στην ωραία προσπάθεια του Γώγου, την τελευταία στιγμή ο Τσιάρας με τάκλιν έβγαλε τη μπάλα κόρνερ.

Στο διάστημα που απέμενε μέχρι την λήξη, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 77ο λεπτό έφθασαν μια ανάσα από την ισοφάριση. Ο Γιδόπουλος σωτήρια απέκρουσε τη μπάλα στο σουτ του Ραμίρεζ μέσα από την περιοχή σε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για το πλατανόφυλλο.

Στο 84ο λεπτό, το πλατανόφυλλο άγγιξε την ισοφάριση αλλά στο φοβερό σουτ του Ραμίρεζ έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Γιδόπουλου.

Η επιμονή και η υπομονή των παικτών του Ρότσα επιβραβεύθηκε με τον Τάσο Γώγο να σημειώνει το γκολ της ισοφάρισης στο 90ό λεπτό.

Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Γράφας

Έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες των φιλάθλων του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του Θωμά Γράφα, μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα

Διαιτητής: Μαχαίρας (Αθηνών)

Βοηθοί: Καλλιάκος, Δέτση (Αθηνών)

4ος διαιτητής: Δεληγιάννη (Λάρισας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης (23ο λ.τρ. Γιδόπουλος), Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Παπαϊωάννου, Τσιάρας, Ρόκας, Σκοπελίτης, Κουτσιανικούλης, Στεφάνοβιτς (60ό Ντούνης), Πόζογλου (70ό Τσίτας).

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κίναλης, Δημήτρουλας, Σερβιλάκης, Νόνης, Σταυρίδης (89ο Σταυρίδης), Βιγιαφάνε, Κολτσίδας, Μπίκας (46ο Γώγος), Ευθυμίου (70ό Ραμίρεζ), Κολλάς, Ντάλα Κόστα.

Με πληροφορίες από το www.goalpost.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *