Αποστόλου: Πάνω από 2 δις ευρώ στις Περιφέρειες για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης

Share Button

apostolou-vaggelis«Οι πόροι που θα διαχειριστούν οι Περιφέρειες από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2016 – 2020, θα ξεπεράσουν τα 2 δις. Ευρώ». Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ανακοινώνοντας απ’ την Τρίπολη.

Ο υπουργός επίσης ανέφερε ακόμα ότι σύντομα, από τέλος Ιουνίου μέχρι τέλους Ιουλίου θα πληρωθούν πάνω από 120 εκατ. ευρώ για τα έργα γέφυρα από το προηγούμενο ΠΑΑ που αφορούν προγράμματα όπως leader, ΟΠΑΧ, μεταποίηση (τυροκομεία, ελαιοτριβεία, οινοποιεία κ.λπ.).

Όσον αφορά την αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, θέμα που απασχολεί μεγάλο μέρος των κτηνοτρόφων, ο υπουργός ανέφερε ότι αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις του Υπουργείου με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για να υπάρξει τροποποίηση της εγκυκλίου περί πρόχειρων εγκαταστάσεων και να διευκολυνθεί – απλοποιηθεί η αδειοδότηση από τις επιτροπές σταυλισμού μέσω της μείωσης της γραφειοκρατίας κλπ.

Πριν τη λήξη της παράτασης που είχε δοθεί για το Σεπτέμβριο, όπως είπε ο κ. Αποστόλου, θα έχουμε προχωρήσει στη σχετική νομοθετική ρύθμιση.

www.aftodioikisi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *