ΑΣΕΠ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 1.839 θέσεις μόνιμων-Τι σχολίασε ο Μάριος Κάτσης

Share Button

Από σήμερα Τρίτη 10 Ιανουαρίου δίνεται το σήμα εκκίνησης για σειρά προλήψεων μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Οι ενδιαφερόμενοι θα δώσουν «μάχη» για 1.839 θέσεις σε ΕΥΑΘ, ΕΚΑΒ και φορείς του υπουργείου Υγείας. Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι αιτήσεις.

“Μετά από πολλά χρόνια που είχαν παγώσει οι προσλήψεις (1 πρόσληψη/10 απολύσεις-συνταξιοδοτήσεις) στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να μειωθεί το προσωπικό από 760.000 το 2010 σε 530.000 το 2016 προκαλώντας έτσι υποστελέχωση και δυσλειτουργίες σε νευραλγικούς τομείς της Δ.Διοίκησης και στο κοινωνικό κράτος. Για τους κακοπροαίρετους το νούμερο αυτό σε σχέση με τον πληθυσμό είναι πολύ μικρότερο από τον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε”, σχολίασε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης με ανάρτησή σου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να συμπληρώσει: “Η συμφωνία του 2015 περιλαμβάνει ο λόγος των αποχωρήσεων/προσλήψεων να είναι 1/5 και να βαίνει μειούμενος (1/4 για το 17 κ.ο.κ). ανοίγοντας έτσι σταδιακά το περιθώριο λελογισμένων προσλήψεων.
Αποκαθιστούμε σταδιακά και λελογισμένα τις πληγές με προτεραιότητα σε Υγεία, Παιδεία και ελεγκτικούς μηχανισμούς με διαφάνεια και αξιοκρατία”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *