Γενική Συνέλευση της Ένωση Συνταξιούχων Ο.Ε.Ε. Ν Θεσπρωτίας (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωση Συνταξιούχων Ο.Ε.Ε. Ν Θεσπρωτίας την Τρίτη 13 Φλεβάρη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Δημαρχείο στην Ηγουμενίτσα.

Στην Γ.Σ. παρευρέθηκε πλήθος συναδέλφων καθώς και οι αντιδήμαρχοι Μ. Γκίκας και Κ. Τσουμάνης, αντιπροσωπεία από τα Δ.Σ. των συνταξιουχικών οργανώσεων των Δ.Υ. και ΙΚΑ με επικεφαλής τους προέδρους τους, ο πρόεδρος του ΚΑΠΥ Ηγ/τσας καθώς και από το Δ.Σ. της ΠΟΣ ΟΑΕΕ ο Νίκος Βασιλείου. Στην Γ.Σ. έγινε ο απολογισμός του Δ.Σ. από τον πρόεδρο Τάκη Πετσίνη και δόθηκε ό λόγος στους παρευρισκόμενους, μέλη της Ένωσης μας και φιλοξενούμενους.

Κατά την εκδήλωση κόπηκε και η πίτα για το 2018.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος ο Γραμματέας

Τάκης Πετσίνης Δήμος Κώτσιας

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

Αγαπητοί συνάδελφοι

Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι τα τελευταία χρόνια η ζωή γίνεται όλο και πιο δύσκολη για μας τους συνταξιούχους. Έχουν καταργηθεί 2 συντάξεις τον χρόνο η 13η και η 14η . Έχει μειωθεί το αφορολόγητο, το δε ΕΚΑΣ μειώνεται με στόχο την κατάργηση του. Από το 2019 με βάση και τον νόμο Κατρούγκαλου θα μειωθούν οι συντάξεις μας κατά 30% περίπου και θα μειωθεί ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο κάτω από τα 6.000 ευρώ με αποτέλεσμα να μπαίνουν στις τσέπες μας ακόμα λιγότερα χρήματα. Σε ορισμένους από εμάς θα μπει ακόμα θέμα επιβίωσης αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα , αυτοί οι νόμοι. Έχουμε καθήκον απέναντι στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να τους εμποδίσουμε. Να δυναμώσουμε τα σωματεία μας , να αγωνισθούμε ενάντια σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Η Ένωση μας την χρονιά που πέρασε έκανε θετικά βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση:

1. Στις εκλογές που γίνανε ψηφίσαμε πολύ περισσότεροι. Έγινε κινητοποίηση να γραφούν νέα μέλη, να έλθουν να ψηφίσουν, με αποτέλεσμα να ψηφίσουν 140 συνάδελφοι και να βγάλουμε για την Πανελλήνια Ομοσπονδία μας 3 αντιπροσώπους από 2 που είχαμε. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσπαθήσουμε για να εγγραφούν και να δραστηριοποιηθούν περισσότεροι συνάδελφοι στην Ένωση μας .

2. Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. και σε συνεργασία με το Σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ οργανώθηκε συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Ηγουμενίτσας . Στην εκδήλωση αυτή ομιλητές ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Παντελής Τάτσης και πρόεδρος της ομοσπονδίας του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης

3. Οι πρόεδροι των ομοσπονδιών στην συνέχεια επισκεφθήκαν τα γραφεία του Συλλόγου μας όπου είχαν σύντομη κουβέντα με το Δ.Σ. και τους προσφέραμε δώρα του τόπου μας.

4. Η Ένωση μας συμμετείχε στην πανσυνταξιουχική κινητοποίηση που οργάνωσε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα που έγινε στην Θεσσαλονίκη.

5. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. μας πήρε μέρος στην σύσκεψη που έγινε στο Αγρίνιο με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία της Πανηπειρώτικης κινητοποίησης που έγινε στα Ιωάννινα στις 06/10/2017 στην οποία συμμετείχαμε από κοινού με το Σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ.

6. Συμμετείχαμε στην σύσκεψη των Δ.Σ. στην Άρτα στις 08/11/2017 που έγινε από την ΣΕΑ με σκοπό την προετοιμασία της Πανελλαδικής κινητοποίησης στην Αθήνα και την δράση μας για το προβλήματα Υγείας.

7. Οργανώσαμε συνάντηση στις 13/11/2017 με τον Σύλλογο συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων και το Σωματείο συνταξιούχων του ΙΚΑ στο Δημαρχείο. Στην συνάντηση αυτή αποφασίσαμε να συντονίσουμε την δράση μας μέσα στα πλαίσια τη Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) συνταξιούχων όπου συμμετέχουν οι αντίστοιχες πανελλαδικές μας ομοσπονδίες που αντιπροσωπεύουν ΟΛΟΥΣ τους συνταξιούχους ΟΛΩΝ των κλάδων.

8. Στις 28/11/17 οργανώσαμε από κοινού οι συνταξιοδοτικές οργανώσεις σύσκεψη στο Δημαρχείο για τα θέματα υγείας στον νομό. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχε αρκετό κόσμο. Ωστόσο έγινε καλή κουβέντα ,αναδείχθηκαν τα προβλήματα που πήραμε θάρρος για παραπέρα δράση. Σε αυτή την σύσκεψη αποφασίσαμε να συμμετέχουμε από κοινού στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα στις 15/12/2017. Στο οποίο και συμμετείχαμε με ένα λεωφορείο από την Θεσπρωτία.

9. Η Ένωση μας εκτός από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων φρόντισε και για την ψυχαγωγία μας . Οργάνωσε 3-μερη εκδρομή σε Σέρρες και γύρω περιοχή.

10. Βοήθησε δε αναξιοπαθούντες συναδέλφους με τα ελάχιστα οικονομικά μέσα που έχει.

11. Πρέπει να αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα έχουμε αποκτήσει στα γραφεία μας στην Ηγουμενίτσα computer και σύνδεση με το internet. Προσφορά του Δήμου Ηγουμενίτσας, που μας έχει παραχωρήσει και τα γραφεία. Είναι στην διάθεση όλων των συναδέλφων που θέλουν να κάνουν χρήση. Όπως μπορούν να μας δώσουν το email τους για να τους ενημερώνουμε σχετικά.

12. Με προσφορές χρωμάτων από συνάδελφους και εργατικά από τον Δήμο φρεσκάραμε την πρόσοψη του παλιού Δημαρχείου που στεγάζεται η Ένωση μας και το ΚΑΠΗ.

13. Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι πρόσφατα στις 2/01/2018 εγκαινιάσαμε και τα γραφεία μας στο Φιλιάτι, προσφορά του Δήμου. Στα εγκαίνια κόψαμε και την πίτα με συμμετοχή αρκετών συναδέλφων.

14. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα κόψαμε και στην Παραμυθιά με πλήθος κόσμου στα γραφεία του ΦΟΠ στις 30/01/2018.

15. Κάναμε ξεχωριστές εκδηλώσεις επειδή θέλαμε να απευθυνθούμε σε περισσότερους συναδέλφους γιατί ξέρουμε ότι δύσκολα μετακινείται ο κόσμος σήμερα. Δηλαδή «Πήγε ο Μωάμεθ στο βουνό αντί να πάει το βουνό στον Μωάμεθ». Η επιτυχία των εκδηλώσεων αυτών δείχνει ότι πράξαμε

σωστά. Θα συνεχίσουμε έτσι με συσκέψεις κατά τόπους ελπίζουμε από κοινού και με τους Δ.Υ. και το ΙΚΑ.

Αγαπητοί συνάδελφοι

Τα χρόνια που έρχονται θα είναι δύσκολα όπως τονίσαμε στην αρχή. Η κυβέρνηση λέει ότι τον Αύγουστο του 2018 θα βγούμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία και το διαφημίζει . Για μας έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει και αναπλήρωση των απωλειών που χάσαμε από την εφαρμογή τους π.χ. να έλθουν οι συντάξεις μας στα προηγούμενα επίπεδο , να δοθούν πάλι οι συντάξεις που μας κλέψανε η 13η και η 14η. Να έλθει το αφορολόγητο στα 12.000 όπως ήταν πριν. Έλα όμως που από το 2019 μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος Κατρούγκαλου που ψαλιδίζει τις συντάξεις κατά 30% και καταργεί το ΕΚΑΣ. Το δε αφορολόγητο θα κατέβει κάτω από τις 6.000 και αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στο 2018. Για μας δεν μπορεί να ισχύει το « ο γέγονε , γέγονε» , να δούμε τι θα κάνουμε από δω και πέρα. Αυτό που διεκδικούμε είναι τα δικά μας χρήματα που με χίλιες δυσκολίες τα βγάζαμε από το συρτάρι μας για να έχουμε ασφάλιση και παροχές στην υγεία ,για τα γηρατειά μας. Για αυτό και δεν τα χαρίζουμε σε κανένα.

Για αυτό πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, να ενημερωνόμαστε τακτικά από την ΠΟΣ. Η ΠΟΣ Ο.Α.Ε.Ε. εκδίδει εφημερίδα , έχει και ιστοσελίδα στο διαδίκτυο . Να ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις. Να γράψουμε νέα μέλη στην Ένωση μας. Να αντισταθούμε σε αυτήν την πολιτική, να αγωνισθούμε μαζί με τις άλλες συνταξιοδοτικές οργανώσεις ΙΚΑ και Δημοσίων Υπαλλήλων στα πλαίσια της Πανελλαδικής ΣΕΑ.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Τάκης Πετσίνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *