«Δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα» από την θεατρική ομάδα La empressa στη Νέα Σελεύκεια (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Έκλεψε τις εντυπώσεις η θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα La empressa την Πέμπτη το βράδυ στη Νέα Σελεύκεια.

Οι νεαροί ηθοποιοί εντυπωσίασαν με τις ερμηνείες τους και απέσπασαν δικαιολογημένα το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Λίγα λόγια για το έργο

Τρεις γυναίκες από διαφορετικές χώρες βασανίζουν ερωτικά έναν ορκισμένο εργένη, που μπλέκει χωρίς να το καταλάβει.

Ας μάθουμε για τους πρωταγωνιστές και για το πως ξεκίνησαν όπως οι ίδιοι μας τα περιγράφουν:

Ανδρέας Αντώνογλου, ετών 16 (σκηνοθέτησε όλη την παράσταση)
Πριν τρία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σελεύκειας δημιούργησε μια θεατρική ομάδα από έφηβους. Όταν το έμαθα αυτό ενθουσιάστηκα και έγινα μέλος της ομάδας αυτής. Την πρώτη χρονιά ξεκινήσαμε με μικρά σκετσάκια. Όμως βλέποντας ότι αυτό με γέμιζε και μου άρεσε πολύ έμεινα στην ομάδα και συνεχίσαμε πιο δυναμικά. Δουλεύοντας όλο το χρόνο (μαζί με την καθοδήγηση των καθηγητριών που είχαν εμπειρία από θεατρική αγωγή) οι παραστάσεις γινόταν ολοκληρωμένες με σκηνικά, ήχους, φώτα και κουστούμια. Φέτος έχω φτάσει σε ένα επίπεδο να κάνω την πρώτη προσπάθεια να σκηνοθετήσω και να διασκευάσω ένα σενάριο μαζί με τον φίλο μου Δημήτρη Κιρμιτσόγλου!

Κερμιτσόγλου Δημήτρης, ετών 16

Πριν 3 χρόνια είδα την παράσταση της θεατρικής ομάδας («ταξίδι αναψυχής»). Μου άρεσε πάρα πολύ και έτσι αμέσως εντάχθηκα στην ομάδα. Από τότε κάθε χρόνο ανεβάζουμε παραστάσεις όχι μόνο στις εκδηλώσεις του συλλόγου άλλα και σε άλλες εκδηλώσεις της περιοχής. Έχω πάρει μέρος σε τρεις παραστάσεις. Φέτος στο έργο που ανεβάζουμε κάνω την πρώτη μου προσπάθεια στην διασκευή σεναρίου και στην σκηνοθεσία μαζί με τον φίλο μου Ανδρέα Αντωνόγλου. Έχω αποκτήσει πολλές γνώσεις στην υποκριτική, σκηνοθεσία και διασκευή από τις γνώσεις που μου μετέδωσαν οι καθηγήτριες θεατρικής αγωγής.

Κοντοδήμου Μαρία, ετών 16

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την Θεατρική ομάδα του πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Σελεύκειας από την πρώτη χρονιά (πριν 3 χρόνια). Οι κυρίες του Συλλόγου μου μίλησαν για την ομάδα αυτή και έτσι έγινα μέλος. Οι επόμενες ήταν πιο οργανωμένες παραστάσεις. Όταν δεν παίρνω κάποιο ρόλο ασχολούμαι με κουστούμια, τα σκηνικά και οτιδήποτε άλλο! Η ευκαιρία που μα δίνετε είναι σημαντική και περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου με τα παιδιά πολύ ευχαριστώ!

Δερμετζόγλου Μαρία, ετών 16

Από μικρή μου άρεσε το θέατρο. Ποτέ όμως δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω σε θεατρική παράσταση. Την πρόταση μου κάνανε τα παιδιά ( η ομάδα) του πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Σελεύκειας πριν ένα χρόνο και πήρα ένα ρόλο στην περσινή παράσταση. Από τότε εντάχθηκα στην ομάδα τους και εδώ και έναν χρόνο ασχολούμαι εντατικά. Βοηθάω σε ότι χρειαστεί (σκηνικά , κοστούμια, μακιγιάζ). Η περσινή παράσταση ήταν το «Φωνάζει ο Κλέφτης» . Φέτος θα πάρω μέρος στο «Δε θα με τρελάνεις εσύ εμένα». Μου αρέσει πάρα πολύ γιατί περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου δημιουργικά. Θα ήθελα να ασχοληθώ και στο μέλλον με κάτι τέτοιο. Αγαπώ την υποκριτική πολύ!

Νικολέτα Μπέκιου, ετών 16

Κάθε καλοκαίρι παρακολουθούσα τις θεατρικές παραστάσεις της ομάδας του πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Σελεύκειας . Ενθουσιάστηκα πάρα πολύ και το επόμενο Σεπτέμβρη εντάχθηκα στην ομάδα. Φέτος μου δόθηκε η ευκαιρία να εχω έναν ρόλο στην παράσταση. Ειμαι πολύ χαρούμενη και νιώθω όμορφα που εχω την δυνατότηα να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό!

Αλεξάνδρα Μαρία Φράτη, ετών 14

Στην προσπάθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Σελεύκειας να ανεβάσει μια θεατρική παράσταση στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του, δημιουργήθηκε μια θεατρική ομάδα από εφήβους, όταν το έμαθα η χαρά μου ήταν μεγάλη από τοτε ανήκω στην θεατρική ομάδα. Έχω πάρει μέρος και στα τέσσερα θεατρικά έργα της ομάδας. Κάθε χρόνο αποκτώ πιο πολλές εμπειρίες και μου αρέσει περισσότερο.

Βαρέλης Στέφανος-Αριστοφάνης, ετών 16

Πέρσι το καλοκαίρι είδα την θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» της ομάδας των παιδιών και μου άρεσε πολύ. Το χειμώνα τα παιδιά μου έκαναν πρόταση να συμμετάσχω και δέχθηκα αμέσως. Έτσι φέτος έχω τον πρώτο μου ρόλο στην παράσταση « δεν θα με τρελάνεις εσύ εμένα». Είμαι ενθουσιασμένος που έχω την δυνατότητα αυτή γιατί πάντα μου άρεσε το θέατρο και ο κινηματογράφος!

Για τις συνεντεύξεις των παιδιών δουλέψανε οι:
Ηγουμενίτσα – η δική μας πόλη
Θέατρο Εστία – Ηγουμενίτσα – Tατιάνα Stoicheva-Λαγούρη και Σωτήρης Σταύρου
Ηρώ Στεφάνου – Υπεύθυνος Κέντρου Λογοθεραπείας (Χαμόγελο Εξέλιξης Στεφάνου Ηρώ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΤΑΤΙΑΝΑ STOICHEVA-ΛΑΓΟΥΡΗ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *