Ούτε στην Ρόδο κατάφερε να σπάσει το ρόδι και να κάνει σεφτέ ο Θεσπρωτός στο πρωτάθλημα της Football League.
Το πλατανόφυλλο ηττήθηκε εύκολα με σκορ 4-1 από τον Διαγόρα και παραμένει καθηλωμένο στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μετρώντας τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια έχοντας πετύχει δύο (2) τέρματα και έχοντας δεχθεί οκτώ (7).
Σε μία αναμέτρηση που διεξήχθει κεκλεισμένων των θυρών, καθώς ο “γηραιός” εξέτισε την δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του, oι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και έφθασαν σε μία δίκαιη νίκη απέναντι σε έναν αναιμικό και ακίνδυνο Θεσπρωτό που προβλημάτισε για ένα ακόμα παιχνίδι με την απόδοσή του.
Ο Χουάν Ρότσα παρέταξε το πλατανόφυλλο με δύο καινούρια πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ιωνικό προσπαθώντας να βελτιώσει τις εμφανείς αδυναμίες της ομάδας του στο δημιουργικό κομμάτι.
Στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν ο Θανάσης Δημήτρουλας και ο Αργεντινός Μάουρο Νταλά Κόστα, ενώ εκτός έμειναν ο δεύτερος εκ των τριών Αργεντινών Κρίστιαν Ραμίρεζ και ο Τάσος Γώγος σε μία διάταξη 4-5-1 με τον Κολλά μοναδικό προωθημένο.
Το α’ημίχρονο

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στον Θεσπρωτό, με τον Κόλλα (8′) να πιάνει το σουτ εκτός περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Τσέλιου.
Οι γηπεδούχοι έφθασαν μία ανάσα από το γκολ στο 16ο λεπτό από στημένη φάση. Ο Κέρι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Παπαδόπουλος έκανε το πλασέ στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Κίναλη.
Στο 23ο λεπτό ο πολύ δραστήριος Κέρι έκανε το γύρισμα μέσα στην περιοχή του Κίναλη με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 26ο λεπτό. Ο Φώτης Γεωργίου αξιοποίησε την υπέροχη πάσα του δαιμόνιου Κέρι, βγήκε στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε τον Κίναλη και σε κενή εστία, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Παρά τις αλλαγές του Ρότσα, η προσπάθειά του να τονώσει την επιθετική γραμμή δεν τελεσφόρησε με τον Θεσπρωτό να μην μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Τσέλιου.
Στο 37ο λεπτό ο συνήθης ύποπτος και μόνιμη πηγή κινδύνων Κέρι σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να απομακρύνεται την τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς του Θεσπρωτού.
Στο 44ο λεπτό οι Ροδίτες άγγιξαν τον δεύτερο γκολ. Ο Μπαρμπαρούσης βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ μετά τη μπαλιά του Κέρι, όμως ο επιθετικός του γηραιού, νικήθηκε από τον εξαιρετικό Κίναλη.
Το β’ημίχρονο

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο ημίχρονο έφθασαν στην επίτευξη και δεύτερου γκολ.
Στο 56ο λεπτό, ο Παπαδόπουλος επιχείρησε σέντρα, απομάκρυνε η άμυνα του Θεσπρωτού, η μπάλα έφτασε στον Κέρι, ο οποίος έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, ο Σταυρίδης έδιωξε πάνω στην γραμμή και στην επαναφορά ο Φώτης Γεωργίου με πλασέ από πλεονεκτική θέση πέτυχε το 2-0.
Οι φιλοξενούμενοι στριμωγμένοι στα σχοινιά προσπάθησαν να αντιδράσουν και απείλησαν στο 62ο λεπτό αλλά στο σουτ του Νταλα Κόστα, η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Τσέλιου.
Ο Ρότσα έκανε γρήγορα τις τρεις αλλαγές προσπαθώντας να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα με τον Διαγόρα να κρατάει πολύ εύκολα το υπέρ του 2-0 και να φθάνει και σε ένα τρίτο γκολ. Στο 78ο λεπτό ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης του γηπέδου Κέρι με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.
Οι νησιώτες συνέχισαν να είναι καταιγιστικοί και έφθασαν μια ανάσα από ένα τέταρτο γκολ με τον Θεσπρωτό να έχει πετάξει λευκή πετσέτα. Στο 87ο λεπτό από μπαλιά του Κέρι, ο Γλυνός αστόχησε από θέση τετ-α-τετ.
Ο Θεσπρωτός κατάφερε να πετύχει το γκολ της τιμής με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νταλά Κόστα στο 88ο λεπτό (ανατροπή του Ραμίρεζ από τον Μκρτσιάν) αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι και στις καθυστερήσεις έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους με ψηλοκρεμαστό πλασέ του Φώτη Γεωργίου που πέτυχε χατ-τρικ.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Πέτρος Ρουτζιέρης): Τσέλιος, Καρπαθάκης, Προβατίδης (82ο Μκρτσιάν), Ηλιάδης, Ευαγγελιδάκης, Παπαδόπουλος, Μπέλερης (40ο λ.τρ. Κασνέτσι), Μπουρλάκης (70ό Λυγνός), Γεωργίου, Κέρι, Μπαρμπαρούσης.
ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Χουάν Ραμόν Ρότσα): Κίναλης, Βιγιαφάνε, Δημήτρουλας, Νταλά Κόστα, Σερβιλάκης, Νόνης, Σταυρίδης, Κολτσίδας, Μπίκας (63ο Γκέκας), Ευθυμίου (71ο Γώγος), Κολλάς (67ο Ραμίρεζ).
Με πληροφορίες από το https://www.xxsports.org
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: news12.gr
ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(3η αγωνιστική)
Αιγάλεω-Ιάλυσος 1-0
Ασπρόπυργος-Καβάλα 1-0
Νίκη Βόλου-Καλαμάτα 1-1
Βέροια-Τριγλία 2-1
Ιωνικός-ΟΦ Ιεράπετρας 0-1
Τρίκαλα-Ολυμπιακός Βόλου 1-1
Διαγόρας-Θεσπρωτός 3-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 3 αγώνες)
1. Καλαμάτα 7
2. Βέροια 7
3. ΟΦ Ιεράπετρας 7
4. Τρίκαλα 5
5. Καβάλα 4
6. Ιωνικός 4
7. Νίκη Βόλου 4
8. Διαγόρας 4
9. Ασπρόπυργος 4
10. Αιγάλεω 4
11. Τρίγλια 3
12. Ολυμπιακός Βόλου 2
13. Ιάλυσος 1
14. Θεσπρωτός 0
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ασπρόπυργος – Αιγάλεω
Ιάλυσος – Νίκη Βόλου
Καβάλα – Βέροια
Καλαμάτα – Ιωνικός
Τρίγλια – Τρίκαλα
ΟΦ Ιεράπετρας – Διαγόρας
Ολυμπιακός Βόλου – Θεσπρωτός





