Δημήτρης Παπαδημούλης από την Ηγουμενίτσα: “Θα διαψευστούν οικτρά όσοι μιλούν για συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ-Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές”

Share Button

“Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε, με βάση το έργο και την πολιτική μας, το ψηλότερο δυνατό ποσοστό. Γιατί όχι και την πρωτιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιστεύω τις περισσότερες πιθανότητες να είναι το πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές του φθινοπώρου, που αναμφίβολα θα είναι ντέρμπι” τόνισε από την Ηγουμενίτσα ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

“Οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, στην ιστορία της ΕΕ. Κι αυτό, γιατί από το αποτέλεσμά τους θα κριθεί αν η Ευρώπη θα προχωρήσει μπροστά με ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και κράτος δικαίου ή αν θα οπισθοδρομήσει δραστικά, όπως επιδιώκει η σύμφυση των νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών επιλογών”.

“Σε αυτές τις Ευρωεκλογές δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αποχή και χαλαρή ψήφο. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να επιλέξουν με υπευθυνότητα τα κόμματα και τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν επάξια τα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα στην επόμενη Ευρωβουλή”, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: “Για την Ελλάδα οι επόμενες Ευρωεκλογές θα είναι οι πρώτες πολιτικές κάλπες -και οι πιο πολωτικές- που θα στηθούν μετά από 4 χρόνια. Κι εκεί, θα έχουμε τη δυνατότητα να διαψεύσουμε ηχηρά τις θεωρίες περί δήθεν διψήφιας διαφοράς υπέρ της ΝΔ. Να τις μετατρέψουμε σε μοχλό για μια ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας στην Ευρωβουλή και μαζί σε σκαλοπάτι για να διεκδικήσουμε τη νίκη και μια νέα 4ετία με κυβέρνηση Τσίπρα στις εκλογές του φθινοπώρου.

Ωστόσο, πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι έχουμε μπει οριστικά πια στην εποχή της απλής αναλογικής και των συνεργασιών. Που σημαίνει ότι, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και σε συνεργασία με δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου -χωρίς να χάσουμε την ταυτότητά μας ως κόμμα της Αριστεράς- θα πορευτούμε για τη νέα 4ετία”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *