Δημοπρατείται με 11,6εκατ.ευρώ το οδικό έργο της εισόδου της Ηγουμενίτσας

Share Button

Τη δημοπράτηση της Εισόδου πόλης Ηγουμενίτσας, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ενέκρινε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Ο προϋπολογισμός του έργου, του οποίου ο πλήρης τίτλος είναι «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας- Εγνατία Οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι», ανέρχεται σε 11.601.528,23 €.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που αλλάζουν την εικόνα, τη λειτουργικότητα, την οδική ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πρωτεύουσας της Θεσπρωτίας, η είσοδος πόλης της Ηγουμενίτσας, θα πάρει σταδιακά, τα επόμενα χρόνια, «σάρκα και οστά».

Πρόκειται για την κατασκευή της εισόδου Ηγουμενίτσας, ενός οδικού άξονα που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα επιλύσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα. Το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμό 12,7 εκ. ευρώ.

Οι πρώτες προσπάθειες για την κατασκευή της εισόδου είχαν ξεκινήσει από το 2006, όταν ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, Θωμάς Πιτούλης ήταν δήμαρχος Ηγουμενίτσας.

Στην πορεία και με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου ολοκληρώθηκε η μελέτη και αναζητήθηκε πηγή χρηματοδότησης. Η Περιφέρεια εγγράφως είχε απευθυνθεί στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητώντας την χρηματοδότηση του έργου, για την οποία δόθηκε το πράσινο φως.

www.ypodomes.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *