Διπλάσια αιγοπρόβατα δηλώθηκαν στα ορεινά, λιγότερη η συνδεδεμένη

Share Button

provataΑκόµα παλεύουν να βγάλουν µια άκρη οι αρµόδιοι του οργανισµού πληρωµών, στα χέρια των οποίων βρίσκονται προς έλεγχο οι δηλώσεις των κτηνοτρόφων για τις συνδεδεµένες στο αιγοπρόβειο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Αντιµέτωποι µε έναν εξ αρχής λάθος σχεδιασµό, βάσει των στοιχείων του ΕΛΟΓΑΚ και των βάσεων δεδοµένων της Κτηνιατρικής του υπουργείου, φαίνεται πως έρχονται οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς δεν έχει ακόµα διευκρινιστεί µε ξεκάθαρο τρόπο ποιος είναι ο αριθµός των ζώων που εκτρέφονται στη χώρα και πόσο γάλα παράγουν.

Τα στοιχεία που ελήφθησαν υπόψη, υπολόγιζαν τα αιγοπρόβατα των πεδινών περιοχών σε 2.300.000 κεφάλια και των ορεινών περιοχών στα 3.150.000. Ως εκ τούτου, ο επιλέξιµος ζωικός πληθυσµός υπολογίστηκε στα 5.450.000 αιγοπρόβατα, βάσει του οποίου ορίστηκε και η ενδεικτική τιµή των συνδεδεµένων στα 7 ευρώ περίπου ανά ζώο στις ορεινές- µειονεκτικές περιοχές και στα 5 ευρώ για τις πεδινές.

Ωστόσο, τα δηλωθέντα από την πλευρά των παραγωγών φέρνουν µια εντελώς διαφορετική εικόνα. Όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία, πριν βέβαια την ολοκλήρωση των απαραίτητων ελέγχων, δηλώθηκαν 7,5 εκατ. ζώα στις ορεινές περιοχές, τα διπλάσια δηλαδή από όσα ορίζονταν ως ζώα αναφοράς, και µόλις 1,24 εκατ. ζώα στις πεδινές από τα 2,3 εκατ. ζώα αναφοράς. Αν µετά τις διασταυρώσεις παραµείνει αυτός ο αριθµός των επιλέξιµων ζώων, αυτό σηµαίνει ότι στους κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών θα αναλογεί συνδεδεµένη 59% µειωµένη από την ενδεικτική τιµή των 7 ευρώ το κεφάλι, αν κάνουµε µια απλή διαίρεση στον προϋπολογισµό του έτους µε τον αριθµό των ζώων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *