ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας: Συνεχίζοντας στο μνημονιακό δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενοι…

Share Button

daskaloi thesprotiaΎστερα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ την Τετάρτη 08 Ιουνίου και μετά από συζήτηση για τη λεγόμενη «μετταρρύθμιση» του Υπουργείου Παιδείας διαπιστώθηκε ότι:
Το υπουργείο Παιδείας με τεχνικές κοπτοραπτικής και με προπέτασμα κα- πνού για δήθεν παιδαγωγικά κριτήρια, περικόπτει ώρες σχολικού χρόνου και ωράρια των ειδικοτήτων για την εξοικονόμηση προσωπικού. Από τη μείωση των ωρών διδασκαλίας στο Γυμνάσιο το υπουργείο σχεδιάζει να «απαλλαγεί » από την ανάγκη να προσλάβει :
• 400 φιλόλογους από τη μείωση του ωραρίου των Αρχαίων σε Α ́και Β ́ Γυμνασίου
• 200 βιολόγους από τη μείωση της διαδασκαλίας του μαθήματος στο Γυμνάσιο
• 200 οικιακούς από τη μείωση στο αντίστοιχο μάθημα
• 600 εκπαιδευτικούς διαφόρων ειεδικότήτων από τη μείωση ωρών των Project
• 200 φυσικοί – μαθηματικοί από τη μείωση ωρών στη Γεωγραφία
Αν σε αυτά προσθέσει κανείς τους περίπου 400 φυσικοχημικούς (ΠΕ04) και πληροφορι-
κούς που θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση του τρίωρου των εργαστηρίων, μπορεί – όποιος δε θέλει να εθελοτυφλεί – να αντιληφθεί ότι :
• Περισσότεροι από 2000 συνάδελφοι αναπληρωτές θα βρεθούν την επόμενη χρονιά άνεργοι.
• Μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν χωρίς οργανική και θα κληθούν να κλεί- νουν τρύπες και να συμπληρώνουν πρόγραμμα μετακινούμενοι σε 3 και 4 σχολεία.
• Ο εγκλωβισμός συναδέλφων σε περιοχές μακρινές από τον τόπο διαμονής τους καθίσταται μόνιμος και εξανεμίζονται πιθανότητες μεταθέσεων ή αποσπάσεων.
Είναι φυσικό ότι μια τέτοια μνημονιακή πολιτική δε θα μπορούσε να παρουσιαστεί από το υπουργείο ως απλή συμμόρφωση στις απαιτήσεις των δανειστών. Για αυτό και παρουσιάζεται ως απαίτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, ως προϊόν ενός δήθεν διαλόγου και «παι- δαγωγικών κριτηρίων», νομίζοντας πως απευθύνεται σε αφελείς. Στην πραγματικότητα εδώ και έξι χρόνια η εκπαίδευση υποβάλλεται σε διαρκείς «κόφτες»: σχολεία καταρ- γήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν, το ωράριο αυξήθηκε, τα σχολεία απογυμνώθηκαν από διοικητικό προσωπικό, διευρύνθηκαν οι αναθέσεις, αυξήθηκαν οι εξωδιδακτικές υποχρεώσεις, συμπιέ- στηκε το σχολικό πρόγραμμα. Και όλα αυτά με όπλα την ανηλεή προπαγάνδα, τη συκοφά- ντηση του εκπαιδευτικού και τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Ύστερα από έξι χρόνια συνεχούς αδιοριστίας στην εκπαίδευση – παρά τις μαζικές συ- νταξιοδοτήσεις φοβισμένων συναδέλφων – ύστερα από έξι χρόνια υποχρηματοδότησης, ύστερα από έξι χρόνια κατεδάφισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και μισθολογικής συρρίκνωσης, οι εκπαιδευτικοί της Δευτεριοβάθμιας δεν έχουν κανένα λόγο να αναμένουν παθητικά τη σφαγή τους.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ καλεί τους συναδέλφους και την ΟΛΜΕ να οργα- νώσουν άμεσα την αντίδραση του κλάδου.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Καραπάνος Ευάγγελος Μητσέλος Σπύρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *