Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτας: “ΟΧΙ Στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις”

Share Button

Συνάδελφοι

από 21 Φλεβάρη 2018 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί γενικεύονται και αντικαθιστούν τους πλειστηριασμούς στα πρωτοδικεία.

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και την πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών!

Έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί 130.000 σπίτια μέχρι το 2021!

Από 1η Μάη 2018 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί επεκτείνονται για χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και στο στόχαστρο θα μπαίνουν οφειλές από 500€ και πάνω!!!

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χρέη στην εφορία πάνω από 500€ και βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους που είναι έτοιμο να εισπράξει και το τελευταίο ευρώ κάθε αντιλαϊκού φόρου που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται.

Όλα αυτά τα έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την Τρόικα και το ΔΝΤ για να περάσει την 3η αξιολόγηση, τη στιγμή που θεσμοθετούνται νέα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με φοροαπαλλαγές, χρήμα για επενδύσεις και κατάργηση και των τελευταίων εμποδίων για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

 

Συνάδελφοι

Η σκληρή καθημερινότητα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοι δεν ωραιοποιείται.

Η «έξοδος από την κρίση», η «δίκαιη ανάπτυξη» δεν είναι προς όφελός μας.

Δεν πρόκειται να μας εξασφαλίσει απαλλαγή από χρέη, ανθρώπινα ωράρια και συντάξεις, κάθε άλλο.

Κυρίως όμως δεν εξασφαλίζει τις τεράστιες απώλειες που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα στο εισόδημα.

 

Να μην μείνει κανένας συνάδελφος που σήμερα υποφέρει από τα χρέη, την απειλή της κατάσχεσης και του πλειστηριασμού μόνος του.

Απαιτούμε:

  • Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Πάγωμα των χρεών στον ΟΑΕΕ, διαγραφή προσαυξήσεων, χαμηλές δόσεις ανάλογες του εισοδήματος για την αποπληρωμή.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.

 

Ηγουμενίτσα 20/2/2018

Το Δ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *