Εντοπίστηκαν δύο φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχές της Πάργας-Συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί καλλιεργητές

Share Button

Εντοπίστηκαν, χθες (26.07.2017) το πρωί, σε δύο διαφορετικές αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Πάργας, δύο φυτείες κάνναβης και συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 56 και 46 ετών, ως καλλιεργητές των φυτειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων, συντονισμένων ενεργειών καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας Ειδικών Δράσεων Πρέβεζας με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας και αστυνομικού σκύλου, δύο φυτείες κάνναβης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Πάργας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε σε αγροτεμάχιο καλλιέργειας αραβοσίτου, δώδεκα (12) δενδρύλλια κάνναβης, σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους 2 έως 3 μέτρων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 56χρονου και σε αρδευτικό αύλακα κοντά στο σημείο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπρόσθετα επτά συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (518,6) γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη 46χρονος ημεδαπός, διότι διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, καλυμμένο με θαμνώδη βλάστηση, σε αγροτική έκταση ιδιοκτησίας του, είκοσι επτά (27) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους (1) έως (3) μέτρων.

Τα ανωτέρω δενδρύλλια κατασχέθηκαν μαζί με πειστήρια που βρέθηκαν κατά την εξερεύνηση των χώρων των φυτειών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *