Εξακολουθεί να “σαρώνει” το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας-Κατασχέθηκαν πάνω από 94 κιλά κάνναβης στη Σαγιάδα-Συνελήφθη 71χρονος

Share Button

Συνελήφθη, σήμερα (2-11-2018) το πρωί στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 71χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε και επιχείρησε να διακινήσει στη χώρα μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της μεταφοράς, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 71χρονος δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν στο εσωτερικό του (57) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (94) κιλών και (720) γραμμαρίων.

Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων του 71χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσαν οι κάτωθι καταδικαστικές αποφάσεις:

* του Δ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής κάθειρξης (6) ετών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για φοροδιαφυγή

* του Ε΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (5) ετών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για φοροδιαφυγή.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

* ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (94) κιλών και (720) γραμμαρίων,

* το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων,

* κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *