Επέστρεψε στις νίκες ο Θεσπρωτός, 2-0 τον Νέο Αμφίλοχο-Πολύ κοντά στην παραμονή στην Γ’Εθνική το “πλατανόφυλλο”

Share Button

Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία πραγματοποίησε ο Θεσπρωτός που επικράτησε με 2-0 του Νέου Αμφίλοχου στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας.

“Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται” λέει μια λαϊκή ρήση και βρήκε πιστή εφαρμογή στο σημερινό παιχνίδι με τον Θεσπρωτό να παίρνει κεφάλι στο σκορ με ψύχραιμο πλασέ του Μπλέτσα στο 5ο λεπτό.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι γηπεδούχοι έβαλαν πολύ γερές βάσεις για την τελική επικράτηση πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ. Ο Μπλέτσας επιχείρησε σέντρα από τα αριστερά, ο Φούντζουλας σούταρε, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπίκας με κεφαλιά έκανε το 2-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Ο πολύ ουσιαστικός και αποτελεσματικός Θεσπρωτός του α’ημιχρόνου (δύό τελικές, δύο γκολ και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά) διαχειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι στην επανάληψη.

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη και στο 51ο άγγιξαν το τρίτο γκολ όταν ο Μπίκας επιχείρησε τρομερό γυριστό βολ-πλανέ υποχρεώνοντας τον Μανιάτη στην απόκρουση του αγώνα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Τσακανίκας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση απέναντι από την εστία του Μανιάτη ο οποίος και πάλι δήλωσε παρών απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 59ο λεπτό με διπλή μάλιστα φάση αλλά ο Παππάς αποδείχθηκε φύλακας άγγελος της εστίας του κρατώντας το μηδέν σε ένα πολύ κομβικό σημείο του παιχνιδιού.

Στο 70ό λεπτό ο Κοντογιάννης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Πρεβεζάνου ρέφερι Μπαϊλη για αγκωνιά με πρόθεση στον Μητσέλο ψαλιδίζοντας ουσιαστικά και τις τελευταίες ελπίδες της ομάδας του να πετύχει ένα γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι την  στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και πίεζαν να μειώσουν.

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Βασίλη Κωνσταντίνου ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει υποστεί θλάση βαριάς μορφής.

Διαιτητής: Μπαΐλης (Πρέβεζας)

Βοηθοί: Ντόμαρης-Κέφης (Πρέβεζας)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Παππάς, Κωνσταντίνου Ε., Λαγός, Καρβούνης, Σταυρίδης, Μητσέλος, Κωνσταντίνου Β. (55ο λ.τρ. Γώγος, Τσακανίκας (63ο Ευθυμίου), Φούντζουλας, Μπίκας, Μπλέτσας (75ο Κατσέλης Γ.)

ΝΕΟΣ ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ: Μανιάτης, Ρεπετσάς, Καλοκαίρης, Κοκώνης, Μπεκατώρος (58ο Κολοβάκης), Μάλης, Τσιούνης, Ζοτάι (46ο Κούσης), Κοντογιάννης, Τόσκα, Χριστογιάννης (24ο λ.τρ. Νάκας)

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *