Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας την Παρασκευή

Share Button

Συνάδελφε οικοδόμε, η Διοίκηση του Συνδικάτου σε καλεί την Παρασκευή 30 Μάρτη και ώρα 8.00 μ.μ. στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας με θέματα: – –Εξελίξεις στον κλάδο -Σχεδιασμός δράσης για το επόμενο διάστημα

Συνάδελφε η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη για μας και τις οικογένειες μας, για το σύνολο των εργαζομένων.

Στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εμπλέκει την χώρα μας όλο και πιο βαθειά σε πάρα πολύ επικίνδυνες καταστάσεις για τον λαό.

Κανένας μας δεν επιτρέπεται να μείνει αδιάφορος και απλός θεατής σε όσα συντελούνται αυτήν την περίοδο στην γειτονιά μας. Η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής. Μιας πολιτικής που έχει οδηγήσει εμάς και τα παιδιά μας στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Οι εξελίξεις στον κλάδο των κατασκευών μέρα με την μέρα χειροτερεύουν. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο βιώνουμε την μακροχρόνια ανεργία όσοι καταφέρνουμε να βρούμε ένα μεροκάματο, αμειβόμαστε με ψίχουλα, οι περισσότεροι είμαστε ανασφάλιστοι με τραγικές συνέπειες για την υγεία μας, πολλοί από μας κινδυνεύουμε να χάσουμε το σπίτι μας λόγω των πλειστηριασμών και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Απέναντι σ΄αυτήν την κατάσταση μόνο ένας δρόμος μας απομένει, άλλη επιλογή δεν έχουμε παρά μόνο την συσπείρωση στο συνδικάτο μας, την συλλογική και οργανωμένη δράση και πάλη για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε:

-Μέτρα τώρα για την προστασία όλων των ανέργων του κλάδου και αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

-Αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς.

-Ουσιαστικούς ελέγχους από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΕΦΚΑ.

-Αναγνώριση και διανομή τώρα των υπέρ αγνώστων ένσημα.

-Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Ειρήνη και δουλειά ζητάει η εργατιά!

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας.

η Διοίκηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *