Ευχαριστήρια επιστολή του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Νταή

Share Button

Επιθυμώ να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου, σε όλους τους δημότες του Δήμου Ηγουμενίτσας, οι οποίοι στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, στήριξαν με την ψήφο τους τον συνδυασμό «Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία», του Γιάννη Γόγολου, αναδεικνύοντάς τον ως τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης, με μια δυναμική εννεαμελή Δημοτική Ομάδα. Είναι φανερό από το αποτέλεσμα των εκλογών, ότι τελικά δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά το πρόγραμμα και τα μηνύματά μας και κατ΄ επέκταση να πείσουμε την πλειοψηφία των συνδημοτών μας.

Ειδικότερα ευχαριστώ από καρδιάς, όλους τους κατοίκους του Δήμου, που εκδήλωσαν την προτίμησή τους προς το πρόσωπό μου και μου έδωσαν την ευκαιρία να εκλεγώ Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Υπόσχομαι ότι από τη θέση αυτή θα ασκήσω υπεύθυνο και ουσιαστικό έλεγχο σε όλους τους τομείς της δημοτικής δραστηριότητας, καθώς και θα συμβάλλω στην ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών για την πορεία αντιμετώπισης όλων των μεγάλων και μικρών προβλημάτων που τους απασχολούν, κάτι που λείπει εμφανώς από τα δημοτικά τεκταινόμενα σήμερα.

Συγχαρητήρια στο συνδυασμό «Δύναμη Προοπτικής» για τη νίκη του. Η βούληση της πλειοψηφίας είναι απολύτως αποδεκτή στο πλαίσιο της δημοκρατικής διαδικασίας, εκτιμώ όμως ότι είναι λανθασμένη και θα οδηγήσει το Δήμο Ηγουμενίτσας σε μια ακόμη χαμένη τετραετία, αφού ουσιαστικά επανεξελέγη η ίδια Δημοτική Αρχή που αναμένεται να ακολουθήσει την ίδια αναποτελεσματική πολιτική. Από τη σκοπιά της αντιπολίτευσης θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη.

Τέλος, θα ήθελα να στηλιτεύσω τα εκτεταμένα, θλιβεράκαι προκλητικά φαινόμενα αθέμιτου επηρεασμού της εκλογικής συμπεριφοράς, πολιτών της Ηγουμενίτσας προερχόμενων από γειτονική χώρα όπου και κατοικούν μόνιμα, τα οποία έλαβαν χώρα την Κυριακή των εκλογών. Είναι σαφές ότι τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα δεν έκριναν μεν τη σειρά των συνδυασμών, αλλά καθόρισαν την έκταση της μεταξύ τους διαφοράς και για το λόγο αυτό έπαιξαν κομβικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος και την τελική έκβαση της μάχης από τον πρώτο γύρο.

Αποτελεί χρέος απέναντι στη μεγάλη δημοκρατική παράδοση της κοινωνίας της Ηγουμενίτσας, η οποία δεν ανέχεται και καταδικάζει τέτοιες ενέργειες, να ελεγχθούν οι προϋποθέσεις και η νομιμότητα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους αυτών των συμπολιτών μας. Προσωπικά δηλώνω ότι θα εξαντλήσω όλες τις δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία, καθώς και όλη μου την επιρροή ως στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν παρανομίες και το κυριότερο να αποτραπεί η επανάληψη παρόμοιων φαινομένων που προσβάλλουν το δημοκρατικό ήθος των Θεσπρωτών, σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Όσοι λειτούργησαν βάσει νόμου δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Αντίθετα, αν αποδειχτούν παραβιάσεις της νομοθεσίας, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *