Ημερίδα “Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή” (+ΦΩΤΟ)

Share Button

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η Hμερίδα “Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία την Σύγχρονη Εποχή” της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος την Δευτέρα στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών στην Αθήνα.

Η παρουσίαση του θέματος αντίστοιχα κατανεμήθηκε σε έδρα (4) επιλεγμένων εισηγητών, με ισόποσο χρονικό περιθώριο 15λεπτα και αντίστοιχη κατανομή ενοτήτων επεξεργασίας.
Οι εισηγητές ήταν.
1) Εισηγητής :Dr.Κωνσταντινος Φίλης Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων. Τίλος της εισήγησης του, ”Ευρωπαϊκή Προοπτική της Αλβανίας – Γεωπολιτική Βαλκανική Επισκόπηση”.
2) Εισηγητής :Κος Σταύρος Λυγερός Δημοσιογράφος, Συγγραφέας Ερευνητής. Τίλος της εισήγησης του, ”Οι σχέσεις Ελλάδος Αλβανίας και η ΕΕΜ”.
3) Εισηγητής : Κος Αλέξανδρος Μαλλιάς Πρέσβης επί τιμή Πρώην Πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Τίρανα, Σκόπια. Τίλος της εισήγησης του, ”Ελλάδα – Αλβανια : κοιτάζοντας στο μέλλον”.
4) Εισηγητής : Κος Βαγγελης Ντουλες Πρόεδρος, Βουλευτής Κ.Ε.Α.Δ- ΟΜΟΝΟΙΑ. Τίλος της εισήγησης του, ”Η σημερινή κατάσταση στην Αλβανια, η ΕΕΜ και η οικονομική της ανάπτυξη”.
Xαιρέτησε ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης.
Τον συντονισμό έιχε ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΣΕ Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου.


Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με απαντήσεις των εισηγητών, σε ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.
Η ΠΣΕ κατέγραψε την όλη διαδικασία της ημερίδας, με σκοπό την δημιουργία ενός Φακέλου με τα δεδομένα της δομημένα, έτσι ώστε να κατατεθούν- παραδοθούν προς τους άμεσα εμπλεκομένους οργανισμούς και φορείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *